lichtkoepel gebogen glas

Lichtkoepel gebogen glas binnenshuis

Lichtkoepel gebogen glas of dakramen worden vaak gezien bij mensen met uitbouw. Bij een uitbouw zet de ruimte uit en blijft de hoeveelheid daglicht gelijk waardoor de ruimte donkerder wordt. Een eenvoudige oplossing is om dakramen op een plat dak te plaatsen. We raden aan om een ​​dakraam met dubbel glas te plaatsen omdat dit geluid, zoals regen, beter absorbeert. Daarnaast zien we deze koepels vaak terug in keukens. Het is fijn om tijdens het koken te kunnen zien wat je doet en een dakraam is daar de perfecte simpele oplossing voor. Ook een dakraam in de badkamer is een veel voorkomende keuze. Zo is een groot raam meestal niet geschikt voor een badkamer, want dan kan iedereen naar binnen gluren. Vooral de badkamer heeft dakramen. Zo krijg je lekker daglicht en wordt je badkamer ook nog eens goed geventileerd!

lichtkoepel gebogen glas

Lichtkoepel kent vele voordelen

Daglicht is gezond voor mensen en heeft een belangrijke impact op het dagelijks leven. Daglicht is goed voor het menselijk geluk en de gezondheid. Veel mensen bevinden zich in een situatie waarin hun dak, koets of blokhut te donker is. Het woord daken zegt het al. Een lichtkoepel gebogen glas is een bolvormig raam dat op een dak geplaatst kan worden. Hierdoor komt het daglicht op een natuurlijke manier binnen, waardoor uw kamers een stuk aangenamer worden om te vertoeven. Met een dakraam verlicht je je kamer 30 tot 50% meer dan met een groot raam. dakramen zijn er in verschillende soorten en maten voor binnen- en buitengebruik.

Verschillende soorten

Wat de kleur van het glas betreft, kunt u kiezen voor transparant of opaal (melkwit). 

Helder glas is transparant en doorschijnend en laat bovendien meer licht door dan opaalglas. Kiest u voor opaalglas, dan kunt u er niet doorheen kijken. Opaalglas is heter dan helder glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *