Metalen palen

Metalen palen – welke kies je?

Als je overweegt nieuwe metalen poorten, balustrades of omheiningspanelen te installeren en geen geschikte draagconstructie hebt om de fittingen op te monteren, moet je metalen palen kopen om de installatie te voltooien. Bij het maken van je keuze is het echter belangrijk om de verschillende opties te begrijpen, waaronder de vereiste maat, bevestigingsmethode en paalontwerp. Hier beschrijven we de belangrijkste aandachtspunten voor je sierhekwerk.

Ingegraven palen

Dit type metalen paal voor je hekwerk is precies zoals de naam doet vermoeden. Een deel van de paal komt onder de grond in een gat dat gegraven moet worden. Het moet dan loodrecht en waterpas worden geplaatst en op zijn plaats worden gezet met behulp van beton.

Wandgemonteerde palen

Dit type paal is ideaal voor gebruik waar de draagconstructie (zoals een muur) het gewicht van de poort niet kan dragen. De palen zijn voorzien van nokken waarmee ze aan de muur kunnen worden vastgeschroefd, wat op zijn beurt zal helpen om de belasting gelijkmatig te verdelen.

Vastgeschroefde palen

Dit type metalen paal heeft een plaat die op de bodem is gemonteerd, waardoor hij kan worden vastgeschroefd op bestaande harde oppervlakken zoals bestrating of beton. Een vastgeschroefde paal is niet geschikt voor gebruik met onze poorten omdat ze niet sterk genoeg zijn en om deze reden worden ze alleen aanbevolen voor gebruik met metalen hekpanelen of metalen leuningen.

Type

De metalen palen in de tuin hebben vele toepassingen en we hebben het belangrijkste verschil hieronder beschreven.

  • Universele paal – Dit is een lege paal zonder vooraf bevestigde fitting en zonder bestaande schroefgaten. Ze zijn perfect voor een verscheidenheid aan toepassingen omdat ze veel flexibiliteit bieden tijdens de installatie. Om de fittingen te monteren, moeten geleidegaten worden geboord en de fittingen worden bevestigd met zelftappende schroeven.
  • Scharnierpaal – Dit type paal is speciaal ontworpen om de poorten af ​​te hangen. Metalen nokken zijn voorgelast aan de poort in de juiste positie om de scharnieren te accepteren. Hoewel deze niet zoveel flexibiliteit bij installatie bieden als een universeel type, zijn ze beter geschikt voor zwaardere poorten.
  • Klinkpaal – Deze zijn ontworpen om de grendel op de poort te accepteren. Ze hebben een ontvangerplaat die in de juiste positie aan de paal is gelast, zodat deze overeenkomt met die van de poort. Het nadeel hiervan is dat het juiste type moet worden gekozen om compatibel te zijn met een specifieke poort. Het niet kiezen van de juiste zal leiden tot problemen met de installatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *