Niet bloggen kan negatieve gevolgen hebben voor uw bedrijf.

De populariteit van bloggen is de laatste jaren weer toegenomen. Een blog is een veel toegepaste tactiek om ervoor te zorgen dat meer mensen uw website bezoeken. Toch denken veel bedrijven dat het geen toegevoegde waarden heeft, veel tijd kost of moeilijk is. Veel bedrijven hebben hier het tegendeel al van bewezen. Echter komt de boodschap over hoe belangrijk bloggen is niet altijd helemaal goed over. Toch valt het een lezer tegenwoordig sneller op wanneer u als enige geen blog heeft. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor uw bedrijf, bijvoorbeeld het mislopen van klanten. 

Waarom is bloggen zo belangrijk.

Een van de voornaamste redenen dat bedrijven beginnen met bloggen is hun vindbaarheid in Google. Toch heeft het meer toevoegende waarde dan alleen vindbaarheid. Door kennis, ervaring en eventuele tips te delen in een blog bouwt u vertrouwen op bij de lezer. Dit is de eerste stap naar het opbouwen van een klantrelatie. Ook kunt u met een blog meer mensen bereiken. Niet iedereen is natuurlijk actief op social media, deze mensen kunt u door middel van een blog toch bereiken. Delen van uw blog kan natuurlijk wel altijd via social media. Verder is bloggen niet alleen goed voor uw bedrijf maar ook voor uzelf. Het test uw uithoudingsvermogen en u leert ervan. 

Schrijf waardevolle artikelen.

Het is belangrijk dat de content die u neerzet waardevol is. De lezer beschouwt u als de expert. Het is daarom belangrijk om artikelen te schrijven die uw lezer te helpen. Geef in uw blog handvatten waar uw lezer iets mee kan. Dit zorgt er ook voor dat uw lezer verder wil lezen. En hoe langer een lezer op uw blog blijft, hoe waardevoller Google uw site aanschouwt. Dit is weer goed voor uw vindbaarheid in Google. Wanneer u geen waardevolle artikelen schrijft zal een lezer kunnen beoordelen dat u niet genoeg expertise heeft van uw vakgebied. De kans dat de lezer een klant wordt is dan een stuk kleiner.

Waar kun je blogs op plaatsen?

Als u al een eigen site heeft is het natuurlijk handig dat u blog daar geplaatst word. Als u nog geen site heeft zijn er vele andere plekken waar u uw blog kan plaatsen. U kunt bijvoorbeeld gratis artikelen plaatsen via websites die dit aanbieden. Maar u kunt ook een externe blog plaatsen via social media, zoals Facebook en LinkedIn. Elke optie heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Zo heeft u bijvoorbeeld bij een blog op social media geen controle over de opmaak terwijl u dat bij WordPress wel heeft. Het is belangrijk dat u een platform kiest waar u zelf makkelijk mee kan werken. 

Twijfelt u nog over een blog beginnen?

Met 1,6 miljard Nederlandse websites is het begrijpelijk als u nog twijfelt over het beginnen van een blog. Het kan lijken of u toch niet gevonden word. Laat u hierdoor niet weerhouden. Neem contact op met een online marketeer om uw vragen en twijfels te bespreken. Zij kunnen u voorzien van een passend advies en genoeg informatie over bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *