Nieuw kantoor inrichten

Nieuw kantoor inrichten? Gebruik deze checklist!

Van plan om een nieuw kantoor in te trekken? Dan komen daar behoorlijk wat zaken bij kijken. Om ervoor te zorgen dat je niets essentieels over het hoofd ziet is het handig om een checklist te gebruiken. Om deze reden hebben wij een handige checklist gemaakt voor het inrichten van je nieuwe kantoor!

De basis van de kantoorinrichting

Voor een fijn kantoor is het natuurlijk van belang dat de basis goed is. Denk bijvoorbeeld aan de algemene inrichting dat onder andere bestaat uit de wanden, vloeren en plafonds. Ook de verlichting moet je niet vergeten. Deze zaken vormen een goede basis voor een kantoorruimte met fijne werksfeer. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kantoor rustig te houden door veelal voor de kleur wit te kiezen. Echter is ons advies om toch wat kleur toe te voegen aan je kantoorinrichting. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij in de kleuren van je huisstijl en logo.

Kantoormeubilair

Om een comfortabele werkomgeving te creëren heb je natuurlijk ook kantoormeubelen nodig. Het is essentieel om te kiezen voor degelijke kantoormeubelen die ergonomisch instelbaar zijn. Zo biedt je elke werknemer een werkplek dat helemaal naar zijn of haar lichaam afgesteld kan worden. Dit voorkomt lichamelijk klachten.

Een ergonomische bureaustoel vormt de basis van een goede werkplek. Uiteraard mag deze dan ook niet ontbreken. Verder is het van belang dat het bureau in hoogte verstelbaar is, zodat de gebruiker het bureau op de juiste hoogte kan instellen. Dit is nodig om een werkplek ergonomisch te maken.

Naast bovenstaande zijn er nog meer kantoormeubelen die niet mogen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan kantoorkasten, prullenbakken, kapstokken en plantenbakken. Komt er ook een ontspanruimte? Dan mag een bank en tafel uiteraard ook niet ontbreken. Voor het opbergen van documenten en persoonlijke spullen is een locker kast erg handig.

Kantooraccessoires

Naast de basisinrichting van de kantoorruimte wil je natuurlijk ook een beetje sfeer toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan planten, muurdecoratie, lampen, schilderijen en noem zo maar op. Heeft je kantoor genoeg sfeer? Denk dan ook aan praktische kantooraccessoires, zoals whiteboards, prikborden, combiborden en andere presentatiematerialen.

Apparatuur voor op kantoor

Tegenwoordig is apparatuur natuurlijk onmisbaar op kantoren. De meeste kantoorruimtes staan vol met laptops, computers, smartphones, beeldschermen, tablets, printers, scanners en noem zo maar op. Om je werk goed uit te kunnen voeren is het van belang om alle benodigde apparatuur en bijbehorende software aan te schaffen. Bij het inrichten van je nieuwe kantoor is goed om te bedenken welke zaken je écht nodig zult hebben. Apparatuur is relatief duur en vraagt dus om een behoorlijke investering.

Vergaderruimte

Bij het inrichten van een kantoor is het altijd verstandig om een ruimte te gebruiken als vergaderruimte. Zo heb je een rustige, afgesloten ruimte op kantoor waar je in alle rust kunt vergaderen. Ook voor persoonlijke gesprekken en klantafspraken is deze ruimte ideaal. In een vergaderruimte mag een vergadertafel, vergaderstoelen en een beeldscherm natuurlijk niet ontbreken.

Ga je aan de slag met het inrichten van je nieuwe kantoor? Met onze checklist weet je zeker dat je niets vergeet en dat je binnenkort in een kantoor kunt trekken met alles erop en eraan. Mis je nog iets in deze lijst? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *