Ongedierte zoeken onderdak in de winter!

Wanneer je te maken krijgt met ongedierte dan word je niet blij. Want het hebben van ongedierte is een vreselijk iets. Het is niet fijn om te weten dat er ongedierte door jouw huis kruipt. En dat niet eens alleen, het geeft vaak ook veel rotzooi. Afhankelijk van het type ongedierte dat je in huis te gast hebt kan je last krijgen van ontlasting van het ongedierte, hinderlijke dieren die ook echt fysiek schade kunnen toebrengen aan mensen of spullen of last van stank. Ongedierte wil je niet, maar helaas loop je in de wintermaanden hier wel meer risico op en hier lees je hoe dat precies in zijn werk gaat.

Vele soorten ongedierte

Wanneer je op internet gaat kijken hoeveel soorten ongedierte er in jouw huis kunnen verblijven, schrik je je echt ter pletter hoeveel dit zijn. Wanneer je kijkt naar wat bijvoorbeeld ongedierte is dan kun je denk aan muizen, ratten, vlooien, torren, wespen enzovoorts. 

Winter en ongedierte

Zodra het kwik in de wintermaanden naar beneden gaat loop je het risico op ongenodigde gasten. Je moet je voorstellen dat een muis buiten in de kou rondloopt en dan jouw huisje op de radar krijgt omdat het er lekker ruikt en omdat het er heerlijk warm is. 

Wat zou jij doen als jij dat muisje was die buiten in de kou rondloopt? Juist, jij zou waarschijnlijk net zo hard een warm en veilig onderkomen zoeken. In de winter is het ook voor het ongedierte koud. En dus trekken ze het liefste naar warme plekken zoals een heerlijke zolderkamer in jouw huis of ook in andere ruimtes.

Ongedierte en de gevolgen

Een muis in huis is vervelend maar op zich is dat geen wereldramp. Maar een muizenplaag is dat wel. Die kunnen schade veroorzaken in jouw huis en aan jouw spullen. Maar los van de materiële schade is er ook een andere kant aan het hebben van ongedierte.

Want ongedierte in huis kan ook een bedreiging vormen voor de gezondheid. Ongedierte kunnen ziektes verspreiden waar je niet op zit te wachten. Daarnaast als je bijvoorbeeld muizen in huis hebt loop je het risico op muizenkeutels. Die kunnen ze overal neergooien en dat wil je echt niet. Lees meer daarover op deze pagina.

Professionele hulp inschakelen

Als je ongedierte in huis hebt dan wil je er zo snel mogelijk van af. Zelf kun je natuurlijk ook proberen om dit op te lossen maar er zijn ook soorten ongedierte waarbij je dat niet moet willen. Als je last hebt van muizen kun je zelf bijvoorbeeld wel ervoor zorgen dat je overal muizenvallen plaatst. Als dat geen succes heeft dan kun je beter een bestrijdingsservice inhuren. 

Door een bestrijdingsservice in te huren ben je er zeker van dat de ongedierteplaag echt goed opgelost wordt. Wanneer je zelf gaat lopen stuntelen met huismiddelen of alternatieve middelen dan is dat niet zo. Een professional weet precies wat je nodig hebt om van de plaag af te komen. En zo ben je succes verzekerd dat je van die plaag af komt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *