zwangerschap

Ontspan volledig met een zwangerschapsmassage?

Wil je even helemaal ontspannen en daarom een zwangerschapsmassage ondergaan? Dan zijn er altijd mogelijkheden te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Het is namelijk belangrijk om tijdens jouw zwangerschap zo min mogelijk stress te ervaren en ervoor te zorgen dat de lichamelijke kwalen ook zoveel mogelijk weggaan. Er zijn verschillende professionele massagesalons die deze massage aanbieden, zodat je tijdens jouw zwangerschap nog even kunt genieten. Een van de professionals die altijd voor jou klaarstaat, is Studio Release. Maar hoe wordt deze massage precies gehouden? Onderstaande informatie helpt jou op weg, zodat je een afspraak in kunt plannen. 

De plekken voor een zwangerschapsmassage 

Een zwangerschapsmassage is gericht op jouw lichaam. De masseur zal in dit geval minder stevig masseren en de drukpunten die in verbinding staan met jouw baarmoeder ontwijken. Als deze drukpunten wel behandeld worden, kan het zijn dat de baarmoeder samen gaat trekken en je andere complicaties gaat krijgen. Ook de buik wordt vaak overgeslagen. Dit gebied zal namelijk ook erg gevoelig zijn en je kunt hierdoor vrijwel niet ontspannen. Wel zal er extra aandacht aan de benen worden gegeven. De benen kunnen namelijk snel vermoeid raken en er kan vocht vastgehouden worden. Deze klachten gaan aanzienlijk minder worden. 

Verschillende manieren bij een zwangerschapsmassage 

Tijdens een zwangerschapsmassage zijn er verschillende manieren die gebruikt kunnen worden. Zo zijn er veel praktijken met een speciale massagetafel, waardoor je zelfs op jouw buik kunt liggen. In de tafel zit namelijk een uitsparing voor borsten en buik, waardoor het lijkt alsof je plat ligt. Jouw rug kan in dit geval gewoon gemasseerd worden. Als er geen speciale tafel beschikbaar is, dan wordt jouw lichaam ondersteund door middel van kussens. Je ligt in dit geval op je zij of rug. Er zijn ook praktijken die gebruik maken van warmwaterkussens of een warmwatermatras, waardoor er extra warmte komt. 

De voordelen van de massage 

Er zijn verschillende voordelen aan een zwangerschapsmassage te behalen. Het is namelijk niet alleen een manier om te ontspannen. Zo zal het bijvoorbeeld jouw mentale gezondheid verhogen. Het hormoon oxytocine, dat zorgt voor het gelukkige gevoel, wordt door jouw lichaam aangemaakt tijdens een massage, terwijl de stresshormonen verlagen. De massage zal er daarbij ook voor zorgen dat je beter gaat slapen en dat verschillende pijnklachten verdwijnen. Denk hierbij aan rugklachten, schouderpijnen en krampen. De spieren worden weer soepel gemaakt en je kunt weer vooruit zonder pijn. 

Zorgt voor weerstand Door een zwangerschapsmassage uit te laten voeren zal ook jouw weerstand verbeteren. Je krijgt namelijk ook een betere bloedcirculatie, zodat afvalstoffen verlicht worden. Daarbij zal dit ook weer in verband staan met het voorkomen van vroeggeboorte. De kans hierop wordt aanzienlijk kleiner en er zullen minder complicaties op gaan treden. Wil je nog meer voordelen weten of heb je nog vragen over deze massage? Dan kan een professional jou hier altijd bij helpen. Door contact op te nemen met Studio Release kom je er snel genoeg achter of deze massage bij jou gaat passen en kun je een afspraak maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *