Op vakantie met de fiets? Dit is er mogelijk

Wanneer je het leuk vind om op vakantie verschillende activiteiten te doen, is het aan te raden om dat op de fiets te doen. Met de fiets ben je namelijk een stuk sneller op je bestemming dan wanneer je loopt. Ook kun je het op de fiets vaak langere afstanden afleggen en zie je dus veel meer van de omgeving waar je bent. Met de auto kun je dit ook doen, maar vaak gaat dat dan weer net te snel om er echt van te genieten. Als je dus met de fiets op vakantie wilt zijn deze dingen mogelijk.

Ga vanaf het begin al op pad met je fiets

Als je echt gek bent op fietsen en rondreizen, zou je een rondreis op de fiets kunnen maken. Je gaat dan onderweg naar bijvoorbeeld Spanje en tussendoor stop je als je een leuke plek ziet. Vaak is het handig om dan ook een tent bij je te hebben voor als je een keer niet in de buurt bent van een hotel of andere plek waar je kunt overnachten. Er zijn veel mensen die dit doen en dit zelfs de leukste vorm van vakantie vinden. Het is hierbij vaak zo dat je van tevoren niks regelt en het wel ziet als je onderweg bent. Sommige mensen kunnen hier minder goed mee omgaan omdat zij liever zekerheid hebben.

Neem een fiets mee op vakantie 

Je kunt er ook altijd voor kiezen om een fiets mee te nemen op vakantie. Dit kan vaak alleen als je met de auto op vakantie gaat. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van de Pro User fietsendrager kun je zo meerdere fietsen meenemen op vakantie. Je fiets staat dan ook op je vakantiebestemming tot jouw beschikking. Als je zelf een elektrische fiets hebt, kun je deze ook gewoon meenemen. Dit is op vakantie vaak ideaal. Fietsendragers kopen kan soms nog best moeilijk zijn. Er zijn enorm veel verschillende merken die fietsendragers maken. Belangrijk is dat je er altijd eentje koopt die goed past bij jouw auto en fietsen.

Huur een fiets als je daar bent

Het is ook mogelijk om een fiets te huren wanneer je op je bestemming bent. Je ziet dan vaak dat er verschillende soorten fietsen zijn waar je uit zou kunnen kiezen. Belangrijk is wel dat je er dan eentje kiest die past bij de activiteiten die je met de fiets gaat doen. Stel dat je er alleen maar mee over de weg wilt gaan, is een stadsfiets prima. Je zou dan ook nog kunnen kiezen voor een elektrische stadsfiets. Het voordeel hieraan is dat het fietsen minder intensief is en dat je harder gaat. Op die manier kun je vaak veel meer kilometers afleggen wat juist op vakanties erg leuk kan zijn. Je ziet dan een veel groter deel van de omgeving.

Als je het leuk vind om ook veel offroad te fietsen, is het aan te raden om iets van een mountainbike te huren. Hiermee kun je veel gemakkelijker over ongelijk wegdek fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *