Overstappen met nummerbehoud, zo gaat dat.

Er zijn verschillende redenen waarom je met je zakelijke telefonieoplossing wilt overstappen naar een andere leverancier: je hebt een goedkopere of betere oplossing gevonden, je bent niet tevreden over je huidige leverancier of het contract loopt af. Je kunt dan op zoek gaan naar een nieuwe telecompartner. Uiteraard wil je bij het overstappen je zakelijke telefoonnummers behouden. In dit blog vertellen we je hoe dit in zijn werk gaat.

Van traditioneel bellen naar VoIP-Bellen

Vroeger belden we via vaste ISDN-lijnen en hadden we fysieke telefooncentrales op locatie. Nu bellen we via het internet en draait de centrale in een datacenter in de cloud. Dit noemen we VoIP bellen. De komst van VoIP-bellen heeft het overstappen met nummerbehoud alleen maar makkelijker en veiliger gemaakt. Zo blijft jouw organisatie bereikbaar voor al je contacten op de voor hen bekende nummers.

Je hebt recht op nummerbehoud

Niemand zit erop te wachten om zijn contacten te moeten informeren dat je een nieuw telefoonnummer hebt. Wanneer je wisselt van telecompartner heb je gelukkig altijd recht op nummerbehoud. Je kunt altijd je nummers meenemen. Hiervoor hoef je een contract niet uit te zitten, maar het kan wel zijn dat je het resterende deel van het contract moet afkopen bij je oude provider.

Overstappen met zakelijke telefoonnummers

Doe rustig aan en maak je niet te veel zorgen, want bij een overstap met je zakelijke nummers hoef jij niets te doen. Jouw nieuwe leverancier zal alles voor je regelen. Zij zorgen ervoor dat jouw nummers bij de oude provider worden vrijgegeven en worden gekoppeld aan je nieuwe telefonieoplossing. Het overzetten van telefoonnummers heet porteren.

088-nummers porteren

Veel organisaties maken gebruik van 088-nummers. Dit zijn bijzondere telefoonnummers, want die kun je alleen zelf aanvragen; niemand anders kan dat voor je doen. Je krijgt hier vanuit het ACM, wanneer je ze aanvraagt, een eigendomsdocument. Je nieuwe telecompartner heeft dit document weer nodig om jouw telefoonnummers te porteren naar je nieuwe telefonieoplossing.

Overstappen is zo gepieptIn de regel is het porteren van je telefoonnummers zo gepiept wanneer alles goed is voorbereid. Dat betekent dat je nieuwe telefoonoplossing volledig geprogrammeerd en ingericht is. Hierna is het niets meer dan een paar klikken om de telefoonnummers aan de juiste toestellen te koppelen, en je bent klaar om te gaan met je nieuwe telefonieoplossing en je eigen nummers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *