Quercetine in voeding

Quercetine in voeding; welke producten heb je nodig?

Quercetine is een 100% natuurlijke antioxidant dat het lichaam nodig heeft om gezond te blijven en om goed te kunnen functioneren. Uiteraard is quercetine daar niet als enige verantwoordelijk voor, want je hebt ook andere vitamines en mineralen nodig om dit doel te bereiken. Als je op zoek bent naar manieren op quercetine en vitamine C op een natuurlijke wijze binnen te krijgen, hebben wij nog wel een aantal tips voor je. Lees snel verder als je meer wilt weten over quercetine in voeding.

Maak je salade af met kappertjes

Kappertjes zijn enorm lekker en ze worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld in een overheerlijke salade. Je wist waarschijnlijk nog niet dat kappertjes rijk zijn aan quercetine. Als je op zoek bent naar quercetine in voeding, dan zijn kappertjes een meer dan uitstekende keuze, want 100 gram bevat maar liefst 234 milligram quercetine. Heb je ze nog niet eerder gebruikt? Dan is het een goed idee om hiermee te beginnen!

Quercetine in voeding? Eet appels en rode vruchten

Quercetine zorgt ervoor dat rode vruchten hun mooie kleur krijgen en bijvoorbeeld rode appels bevatten veel quercetine. In 100 gram appels zit ongeveer 19 mg aan quercetine. Dus als je op zoek bent naar quercetine in voeding kun je het beste iets meer appels eten. Ook andere rode fruitsoorten bevatten de belangrijke antioxidanten die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven en goed te kunnen functioneren.

Fruitsoorten, zoals citrusvruchten en pruimen

Quercetine in voeding vind je ook in verschillende fruitsoorten. Denk aan citrusvruchten, zoals citroen, limoen, sinaasappel en mandarijn, maar ook zwarte pruimen bevatten veel quercetine. In 100 gram pruimen zit ongeveer 12 milligram quercetine. Dus iets meer deze fruitsoorten eten zorgt ervoor dat je op een natuurlijke manier quercetine binnenkrijgt.

Quercetine in voeding? Eet zoete aardappels

Zoete aardappels zijn heerlijk en bevatten ook enorm veel voedingsstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft. Daaronder quercetine. In 100 gram zoete aardappelen zit ongeveer 10 mg quercetine. Dus deze producten zijn zeker het eten waard als je op zoek bent naar quercetine in voeding.

Gezond en gevarieerd eten; de sleutel tot succes!

De sleutel tot succes is dus om gezond en gevarieerd te eten, want quercetine in voeding is meer een regel dan uitzondering. Toch lukt het niet iedereen om gezond en gevarieerd te eten. Omdat ze niet de moeite nemen om te koken of een te gehaast leven leiden. Een snelle vette hap is dan verleidelijk, maar de keerzijde van de medaille is dat je dan een flink tekort aan vitamines en mineralen kunt krijgen. Met alle gevolgen nadien! 

Als er sprake is van een tekort kun je altijd uitwijken naar supplementen. Supplementen die belangrijke vitamines en mineralen bevatten. Maar voordat je hieraan begint is het verstandig om eerst een afspraak te maken met de huisarts. Je kunt advies inwinnen en met een bloedonderzoek kan worden vastgesteld of er wel sprake is van een tekort. Op basis van het onderzoek kan een huisarts adviseren om bijvoorbeeld supplementen te gebruiken. Maar de beste manier is om toch om op zoek te gaan quercetine in voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *