hotel

Redenen waarom een hotel fijner is dan een Airbnb

Ben jij een echte avonturier? Dan ga jij waarschijnlijk als geen ander met grote regelmaat op vakantie om de wereld te ontdekken. Voor jouw verblijf in het buitenland heb je vandaag de dag veel verschillende mogelijkheden om te overnachten. Zo kan je ervoor kiezen om naar een hostel, bed and breakfast of een hotel te gaan. Toch kiezen steeds meer mensen voor een Airbnb, omdat dit aanzienlijk goedkoper is. Maar wist je dat een hotel zoveel fijner is dan Airbnb? In deze blog leggen wij je graag uit waarom dit zo is. Lees snel verder en wie weet denk jij de volgende keer wel even twee keer na voordat je een Airbnb boekt.

1. Makkelijker inchecken

Je hebt vast wel eens gehoord dat het inchecken bij een Airbnb eigenlijk schat zoeken is. Dit komt doordat je het exacte adres pas een paar dagen voor aanvang van je verblijf weet. Hierdoor is het niet mogelijk om al ruim op tijd wandelroutes te plannen. Daarnaast moet je in detail met de verhuurder bespreken wat de incheck mogelijkheden zijn. Iets waar je niet op zit te wachten als je bijvoorbeeld last hebt van een jetlag. Door voor een hotel te kiezen, kan je altijd inchecken wanneer jij dat wilt. Zelfs als je pas ’s nachts aankom!

2. Hotels annuleren geen verblijf

Het komt bij Airbnb regelmatig voor dat er een verblijf wordt geannuleerd. De voornaamste reden hiervoor is dat er per ongeluk een dubbele boeking is of dat de verhuurder op dat moment zelf in zijn huis wil verblijven. Deze onverwachte annuleringen kunnen jouw vakantie al snel verpesten. Gelukkig heb je hier bij een hotel geen last van aangezien zij nooit een verblijf zullen annuleren. Alleen wanneer jij dat zelf aangeeft, wordt een verblijf pas geannuleerd.

3. Hotels hebben een conciërge

Bij Airbnb is er geen conciërge aanwezig die jouw koffers bewaard als je te vroeg aankomt of pas veel later vertrekt. Je zult dus jouw koffers langer bij je moeten houden. Bij een hotel is dit niet het geval, waardoor het mogelijk is om na het uitchecken nog even de stad in te gaan. Daarnaast zal een conciërge je helpen om eventuele problemen in jouw kamer direct te verhelpen. Wanneer je voor Airbnb kiest dan ben je dus overgeleverd aan de goodwill van de verhuurder.

4. Hotels zijn niet altijd duurder

Steeds meer landen zijn ermee bezig dat huurders van een Airbnb ook toeristenbelasting moeten betalen, zoals al jaren het geval is bij hotels. Hierdoor hoeven hotels in de toekomst niet per se meer duurder te zijn. Afhankelijk van jouw wensen zijn er hotels met verschillende prijsklassen. Wil je niet al te veel luxe? Dan is een drie sterren hotel perfect. Deze hotels hebben een betaalbare prijs, beschikken over de nodige comfort en geven je direct meer voordelen dan bij een Airbnb. Een goed voorbeeld hiervan is het Boutique hotel de Drentse Liefde. Ontdek zelf het verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *