Stedentrip boeken in Amerika? Bekijk deze 3 mooie steden

Veel mensen die naar Amerika gaan voor vakantie, denken gelijk aan beroemde steden zoals New York, Las Vegas en Los Angeles, maar er zijn nog veel meer steden die leuke bezienswaardigheden en activiteiten hebben. In dit artikel lees je over drie minder bezochte steden in de Verenigde Staten.

Miami

Miami is een stad in Zuidoost-Florida. In 2020 telde Miami 461.080 inwoners. De stad ligt aan de zee en is dus ideaal voor een heerlijke zon- of all-inclusive vakantie. Zo kan je elke dag lekker zonnen en zwemmen op Miami Beach. Ook zijn er mooie bezienswaardigheden zoals het Art Deco-district. Het Art Deco-District is een wijk met veel kunst, zo heeft elk gebouw mooie kleuren en strakke lijnen die worden gecombineerd met andere vormen, een hele typische bouwstijl die je door heel de wijk ziet. Binnen handbereik van Miami heb je de Florida Keys. Deze 1700 kleine eilandjes zijn ook leuk om te bezoeken. De eilandjes die bewoond zijn worden met een weg aan elkaar verbonden, dus je kunt deze gemakkelijk met de auto bezoeken.

Houston

De grootste stad van Texas is Houston. Er wonen hier meer dan 2 miljoen mensen. Met een oppervlakte van 1.722 km2 ligt het aan de golf van Mexico. Houston staat bekent om zijn vele musea, die bijna allemaal in het Museum District liggen. Zo heb je bijvoorbeeld het Museum of Natural Science, dit is een natuurhistorisch museum, opgericht in 1909. In het midden van Houston heb je het Discovery Green Park, dit park ligt naast alle hoogbouw van Houston. Het park is heel populair en je vindt hier ook veel activiteiten, zoals yogalessen, filmavonden en concerten. Zeker een leuke plek om je weekend door te brengen dus.

Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van Amerika, de stad telt 701.974 inwoners. In Washington D.C. zijn er heel veel mooie bezienswaardigheden. Zo heb je bijvoorbeeld de U.S. Capitool, de werkplek van de overheid in de Verenigde staten. Je hebt ook het Washington monument, het monument is 169 meter hoog en werd in de 19de eeuw neergezet ter ere van de eerste president George Washington. Zo heb je er ook verschillende gedenktekens zoals het World War II monument en het Lincoln monument. Een leuke wijk om naar toe te gaan is Georgetown. Deze wijk is in federale stijl gebouwd en er valt hier veel te zien.

Deze drie plaatsen zijn erg leuk om te bezoeken in de Verenigde Staten. Je kunt niet altijd direct op deze steden vliegen via Schiphol, maar met binnenlandse Amerikaanse vluchten kun je alsnog reizen naar deze plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *