waterontkalker

Steeds vaker kiest men voor waterontkalker

Het leidingwater in ons land bevat veel kalk, iets dat gemeten wordt in Duitse hardheid. Soms heeft dat verregaande gevolgen voor het dagelijks functioneren. Als je doucht, dan voelt je haar en huid daarna droog aan. De was en dan specifiek de handdoeken komen hard uit de wasmachine en door kalkafzetting functioneren de apparaten die met water werken veel minder en vreten ze energie. Mocht jij dit willen voorkomen, overweeg dan eens waterontkalker.

Hard leidingwater betekent een hoger energieverbruik

Je gebruikt met hard leidingwater ook meer energie en je bent elke dag opnieuw, maar aan het boenen op de kalkaanslag op de voegen in je badkamer. De oplossing is simpel; gebruik een waterontkalker. Dan lossen de problemen als de bekende sneeuw voor de zon op. En dat al heel snel nadat de ontkalker geplaatst is.

Hard water in, zacht water uit

De werking van een ontkalker? Heel simpel. De waterontkalker vult zich met hard leidingwater. Daar krijgt het water te maken met kleine harskorrels. Deze korrels slagen erin om kalk aan het leidingwater te onttrekken. Vervolgens verlaat het water zonder kalk en dus veel zachter de ontkalker. Vaak ervaar je al binnen 24 uur de positieve uitwerking van de ontkalker.

Een structureel lagere energierekening

Je was voelt weer zacht aan na het plaatsen van de ontkalker als het uit de wasmachine komt en de kalkafzetting op je apparaten verdwijnt. Daardoor gebruiken ze veel minder stroom en dat betekent een lagere energierekening. Alleen om die reden al is een waterontkalker de investering waard. Je verdient de investering immers zo snel terug. Door het gebruik van een waterontkalker krijg je ook veel minder te maken met voegen in de badkamer die aangetast worden door kalkaanslag.

Kies voor een waterontharder van Mooiwater.

Spoelen met zoutwater

De waterontkalker laat je aanleggen door een specialist, het kan namelijk zijn dat de waterleiding enigszins verlegd moet worden. En dat is toch echt iets voor de vakman. Zelf heb je amper omkijken naar ontkalker overigens. Wel dien je zorg te dragen dat er steeds voldoende zout in de ontkalker aanwezig is. Dat is namelijk nodig om te degenereren. Dat betekent dat de hars korreltjes gespoeld worden met zoutwater. Op een bepaald moment namelijk, raken de deeltjes hars verzadigd. Dat probleem los je op met zout dus. Overigens gaat het proces dat degenereren heet volledig automatisch.

De vaat eindelijk weer schoon uit de vaatwasser dankzij waterontkalker

Door te werken met een ontkalker, verleng je meteen ook de levensduur van je apparaten. De vaat komt weer schoon uit de vaatwasser en je gaat ook minder zeep en shampoo gebruiken. Dat is weer beter voor het milieu, omdat er dan dus minder zeep en shampoo in het milieu terecht komt. Je haar en huid zijn veel minder droog en de voegen van de tegels in de badkamer blijven langer zichtbaar en worden niet aangetast door kalkaanslag. Je laat een waterontkalker overigens altijd plaatsen door een vakman. Maak meteen een afspraak als je een waterontkalker aanschaft.

Goed voor alles en iedereen

Het laten plaatsen van een ontkalker is voor alles en iedereen goed. Jij als consument krijgt een lagere energierekening en je apparaten gaan bewezen langer mee. Je haar danst weer en je huid voelt zachter aan. Over een win-win situatie gesproken. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *