insecten buiten houden

Tips om insecten buiten je woning te houden

Insecten kunnen, zeker in de lente en zomer, voor ontzettend veel irritatie zorgen wanneer ze je woning binnenkomen. Er zijn veel oplossingen voor, van vaste horren tot aan vervelende geuren: lees hier snel meer over!

Praktische tips om insecten buiten te houden zonder vaste horren

Wanneer je geen vaste horren in huis hebt zijn er gelukkig alsnog een aantal praktisch handigheden waarmee je kunt voorkomen dat er al te veel insecten naar binnen komen. Het nadeel hiervan is wel dat je het bijna nooit helemaal kunt voorkomen. Maar door bijvoorbeeld in de avond geen lampen aan te zetten kun je alsnog er voor zorgen dat er geen insecten naar binnen gaan. Ook het laten doorluchten van je huis kan hier erg bij helpen: insecten houden namelijk niet van bewegende lucht, en zullen daardoor niet op plekken gaan zitten die goed doorluchten. Daarnaast is het een goed idee om etenswaren waar insecten op af komen, zoals zoete dranken en vlees, niet open op tafel te laten staan wanneer je deze niet aan het drinken bent, zodat ze hierdoor niet worden aangetrokken

Insecten tegenhouden met geuren

Een andere handig manier om insecten buiten de deur te houden zijn verschillende geuren. Insecten hebben namelijk vaak een sterk reukvermogen om hun prooien mee te vinden, en reageren daardoor ook sterk op geuren die zij niet fijn vinden. Hiermee kun je ze goed buiten de deur houden, maar het verschilt nogal per insect welke geur zij niet fijn vinden. Een bekende geur is die van citronella; hiervan zijn veel soorten kaarsen en geurverspreiders op de markt, die vaak goed helpen tegen muggen. Maar er zijn nog veel meer geuren die je hiervoor kunt gebruiken!

Investeren in horren die insecten tegenhouden

Maar uiteindelijk is de beste oplossing horren die insecten tegenhouden. Wanneer je goede horren koopt die stevig aan je raam vastzitten is er geen enkele mogelijkheid meer dat hier een insect doorheen gaat. Tevens hoef je je dan niet meer druk te maken over wel of niet je lampen aandoen in de zomer, of over het openzetten van een raam. Aangezien horren vaak ontzettend lang meegaan kan het een erg goed idee zijn om hier wat in te investeren: je hebt er immers nog jarenlang plezier van! Het is dan wel van belang dat je horren van goede kwaliteit koopt, aangezien goedkopere horren snel gaten krijgen waar alsnog insecten doorheen kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *