Tips over koken die je moet weten

Bijna iedereen geniet van etenstijd. Maar als de maaltijd bereid is door een kundige kok, is hij nog lekkerder. Lees verder voor enkele nuttige kooktips die zowel de expert als de beginner kunnen helpen bij het bereiden van heerlijke, bevredigende maaltijden.

Je specerijen moet je op een koele plaats bewaren, vrij van licht. Als je ze op een warme, verlichte plaats bewaart, kan blootstelling aan licht en warmte de levensduur verkorten. Als je je specerijen op een koele plaats bewaart, weg van direct zonlicht, zullen ze langer meegaan en beter smaken. Je eten zal nog lekkerder zijn als je specerijen verser zijn.

Kneed is al een vermoeiend karwei, maar de voortdurend bewegende plank maakt het nog moeilijker. Heb je al een paar mislukte trucjes geprobeerd om de plank vast te zetten? Probeer de eenvoudigste die altijd de beste resultaten oplevert. Leg een vochtige handdoek onder de plank die je gebruikt om het deeg te kneden. Het zal de plank op zijn plaats houden.

Als je een gerecht gaat frituren, gebruik dan een lange tang om het voedsel in de olie te doen. Houd het voedsel ongeveer vijf seconden net onder het oppervlak van de olie en laat los. Als je het voedsel op deze manier in de olie doet, verzegelt het de buitenkant van het voedsel en zal het waarschijnlijk niet aan de pan blijven kleven.

Airfryer

Gezond frituren en bakken kan ook met een airfryer. De airfryer is een soort kleine heteluchtoven. De lucht circuleert door het apparaat op een constante temperatuur. Voor het bereiden van snacks heb je in principe geen olie of (frituur)vet nodig. En omdat het een kleine over is, kan er ook in gebakken worden. Je kunt de keuze maken uit de diverse modellen en best geteste airfryer.

In veel gevallen zullen hamburgers aan het rooster vast blijven zitten, en als je ze met geweld verwijdert, zullen ze helemaal misvormd raken. Daarom moet je plantaardige olie gebruiken om de grill in te vetten voor je gaat bakken, zodat je kunt voorkomen dat het vlees blijft plakken.

Je kunt appelmoes gebruiken bij het bakken als je het aantal calorieën bij het bakken wilt verminderen. De appelmoes verandert de textuur of de smaak van het gebak niet. Het vermindert het aantal calorieën in het baksel. Het voegt ook vezels toe aan het voedsel.

Tofu en bonen zijn uitstekende bronnen van eiwitten. Je kunt deze ingrediënten gemakkelijk vinden en in veel verschillende recepten verwerken. Tofu is een prima vleesalternatief als het gebakken, gebraden of in de pan gebakken wordt met kruiden. Je kunt de bonen met wat kruiden koken voor een smaakvolle maaltijd, bijgerecht of snack boordevol proteïnen.

Voor recepten met likeur of wijn kun je vruchtensap gebruiken. Sommige mensen houden gewoon niet van de smaak van likeur of wijn, terwijl anderen niet willen dat kinderen maaltijden eten die likeur of wijn bevatten. Daarom is vruchtensap een geschikte vervanger die je maaltijd toch de nodige smaak geeft.

Bewaar afsnijdsels van groenten in de diepvries voor een smakelijke groentebouillon. Bespaar geld en verhoog de smaak van je gerechten door je eigen groentebouillon te maken. Doe afsnijdsels en schillen van groenten de hele week of zelfs de hele maand in plastic zakken en bewaar ze in de diepvries. Als je een vrije middag hebt, gooi je ze in een pan met wat water en laat je ze sudderen. Eenmaal gezeefd heb je een smaakvolle bouillon die ook kan worden ingevroren voor later gebruik.

Als je een goede maaltijd eet, is dat een plezierige ervaring. Je denkt misschien dat het jaren kan duren om een goede kok te worden, maar dat is niet zo. Er is bijna niemand die de kunst van het koken niet kan leren. Volg de raad in dit artikel, en je zult spoedig merken dat je grote prestaties in de keuken levert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *