Tips voor het kiezen van de kleur van jouw dak!

Dakbedekking moet in de eerste plaats functioneel en duurzaam zijn. Het is echter ook een esthetisch element dat het uiterlijk en de stijl van het huis aanzienlijk beïnvloedt. Het is dus de moeite waard om aandacht te besteden aan de kleur van jouw dak.

De populairste kleuren voor een dak

Voordat je de kleur van het dak bepaalt, is het zeker de moeite waard om naar de omgeving te kijken. Esthetisch is het zeker de moeite waard om het kleurenschema van je huis af te stemmen op de buurt. Dit zal helpen om de ruimtelijke orde te handhaven. De populairste kleuren voor daken zijn bruin, zwart, antraciet, grafiet en rood. Deze kleuren worden meestal gekozen vanwege hun gehechtheid aan traditie en de wens om zich aan te passen aan de omgeving.

Natuurlijk hoeft de kleur van het dak in je huis niet volledig overeen te komen met wat de buren hebben gekozen. Als je de stilistische consistentie in het gebied wilt behouden, kun je een variatie van een van de kleuren kiezen. Dakbedekking in lichtere grijstinten wordt bijvoorbeeld steeds populairder, wat een vrij originele keuze kan zijn en tegelijkertijd niet conflicteert met de donkergrijze daken van buren.

Je dakkleur afstemmen op de stijl van het huis

Houd bij het kiezen van de kleur ook rekening met de stijl van het gebouw. Niet elke tint zal de geest van een bepaalde stijl goed weerspiegelen. Onthoud dat:

● De traditionele stijl wordt geëvenaard door bruine of rode dakkleuren. Warme, baksteentinten die er het beste uitzien in combinatie met een witte gevel geven een geweldige uitstraling.

● De rustieke stijl een variatie is op de traditionele stijl in een meer idyllische variant. Ook in dit geval zijn warme kleuren en groen geschikt.

● Moderne vaste stoffen zoals grijs en zwart de koele kleur van de tegel beter benadrukken. Wie meer moed heeft, kan zeker ook kiezen voor een wit dak.

● Eigenaren van huizen in Scandinavische stijl meestal kleuren zoals grafiet, antraciet of zwart gebruiken. Een huis in een dergelijke stijl met een blauw dak kan er echter ook heel aantrekkelijk uitzien.
Weet je niet zeker welke kleur je moet kiezen voor je dak? Eigenhuis Dakdekker in Eindhoven helpt je graag om de meest geschikte combinatie te kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *