Tips voor vreemde geurtjes in jouw keuken of badkamer!

Heeft u al een tijdje een vreemde geur hangen in uw keuken of badkamer? En weet u niet waar het vandaan komt? Wellicht dat het probleem te maken heeft met uw afvoer. De oorzaak hiervan heeft meestal te maken met opgehoopt vuil, zoals: haren, zeepresten of etensresten. Het is daarom ook belangrijk dat je jouw afvoerputjes in huis regelmatig schoonmaakt.

Het afvoer putje

Heb je een verstopping in jouw afvoerputje? Dan kan dit zorgen voor een vieze rioolachtige lucht in uw badkamer of keuken. Aangezien dit niet echt een aangename geur is, is het belangrijk om het putje af en toe schoon te maken. Dit kan met een ontstopper, soda en kokend water of met een speciale ontstoppingsmiddelen die in de supermarkten verkrijgbaar zijn. Borrelt het putje? Dan bestaat er een kans dat er ergens binnen de riolering een verstopping zit. In dit geval kun je het beste een ontstoppingsbedrijf inschakelen. 

De sifon

Wellicht dat de sifon de boosdoener is. Deze zit op alle afvoeren in jouw woning. Normaliter staat er altijd een laagje water in de buis, maar mocht dit niet het geval zijn kan dat zorgen voor vieze geurtjes in huis. Dit is eenvoudig zelf te checken. Zet een emmer onder de sifon en draai de schroefdoppen aan weerskanten los. Schijf de doppen opzij en verwijder de sifon. Zit er wel water in, maar zie u veel vuil? Maak dit dan gelijk even schoon, grote kans dat de geur hierdoor verdwijnt. Ligt er geen water in de sifon? Maak dan de afvoerleiding schoon met een ontstoppingsveer.

Alles gedaan maar nog steeds last van een vieze geur?

Heb je er alles aan gedaan om de vieze lucht in jouw huis weg te krijgen, maar heeft het niet mogen baten? In dat geval is het wellicht verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Rioleringsbedrijf in te schakelen. Rioleringsbedrijf Enschede bied zelfs een speciale stankdetectie service en zullen alles met jou nalopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *