Trek de aandacht van de lezer

Eunewsmedia schrijft regelmatig nieuwe berichten voorzien van informatie en leuke weetjes. Deze berichten bestaan vaak uit actuele informatie die de lezer aanspreekt. De titel is hier een belangrijk onderdeel van. De schrijver kiest een titel die de lezer in een oogopslag aanspreekt. Bijvoorbeeld door woorden als ‘handige tips’ of ‘besparen’ te gebruiken. Deze woorden trekken direct de aandacht van de lezer. De tekst gaat vervolgens over een actueel, interessant onderwerp dat de lezer aangrijpt of informeert. Een andere mogelijkheid is dat de lezer geïnspireerd raakt door de tekst. 

Maak schrijven eenvoudiger

Het schrijven van een goed verhaal is niet eenvoudig. Er komen veel dingen bij kijken, zoals de schrijfstijl en het aantal woorden. Dit laatste is vooral belangrijk bij het schrijven van blog- of verkoopteksten. De online woordenteller ondersteunt je in het schrijven van deze teksten. Hij houdt het aantal woorden, zinnen, symbolen of paragrafen bij terwijl je je volledig richt op het schrijven van de tekst en de inhoud. Ook bereken je bijvoorbeeld het gemiddelde van het aantal woorden of het aantal zinnen per paragraaf. Schrijvers vinden het prettig om bij te houden hoeveel woorden ze in een alinea gebruiken, of hoeveel zinnen er in een paragraaf staan. De woordenteller helpt je hierbij.

Het schrijven van een boek is al moeilijk genoeg

Veel mensen willen eens in hun leven een boek schrijven. Uiteindelijk blijkt maar een klein percentage hiervan dit ook echt te doen. Dit komt omdat het schrijven van een boek meer is dan alleen een goed verhaal hebben. Een verhaal lijkt in je hoofd vaak heel logisch, maar om het vervolgens op precies die manier op te schrijven is lastig. Het begint bij het creëren van de personages. Een goed verhaal begint bij het beschrijven van de hoofdkarakters in het boek. Hoe completer de persoonlijkheden van de personages zijn, des te geloofwaardiger het verhaal aanvoelt.

Een goede schrijver is een uitstekende lezer

Een goede schrijver is een uitstekende lezer. Dit zei Stephen King, een van de beste schrijvers van deze eeuw, eens in een interview. Hiermee bedoelde hij dat je als schrijver veel moet lezen. Wanneer je regelmatig een boek leest, ervaar je hoe het is om in de schoenen van een lezer te staan. Een langdradige opbouw met eindeloze zinnen leest voor de gemiddelde lezer niet prettig. Denk eens na over wat je zelf prettig vindt wanneer je een boek leest. Maak tijdens het lezen notities. Laat je inspireren tot het schrijven van een goed leesbaar boek. Door je te verplaatsen in je lezers schrijf je een boek die aansluit bij hun verwachtingen. 

Teksten inspireren de lezer

De kracht van het schrijven zit hem in het inspireren van anderen. Zo kwam Tom de Wal in de krant. Hij gebruikte teksten om zijn interpretatie van het woord van God te verspreiden. Tekst zet aan tot handelen of denken, wanneer de schrijver de juiste termen weet te gebruiken. Woorden zijn een krachtig wapen wanneer je weet hoe je ze gebruikt. Een goede schrijver speelt met woorden en laat de lezer in gedachten achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *