kapotte CV ketel

Vervang snel een kapotte CV ketel voordat je bevriest

Het is natuurlijk erg vervelend als je cv-ketel kapot gaat. Maar het kan nog frustrerender zijn als het midden in de winter gebeurt wanneer je omringd bent door vriestemperaturen. Als je die situatie wilt voorkomen, dan moet je weten hoe lang het duurt voordat je een nieuwe cv-ketel in huis hebt en welke stappen je moet nemen voordat je er een laat installeren.

Hoe je je huis voorbereidde op een nieuwe cv-ketel?

Je huis voorbereiden op een nieuwe cv-ketel is een goed idee. Zo voorkomt u een aantal ongemakken die erbij komen kijken. Enkele stappen die u moet nemen voordat u een nieuwe cv-ketel installeert zijn:

  • Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor het verleggen van leidingen en kabels;
  • Zorg dat alle benodigde gekwalificeerde vakmensen aanwezig zijn om het systeem te installeren;
  • Controleer of de gasdetector niet door een ander apparaat wordt geactiveerd.De tijd die het kost om een nieuwe cv-ketel te krijgen

Als je eenmaal de installatie van je nieuwe centrale verwarming hebt voorbereid, wat zijn dan de verschillende manieren waarop dit kan gebeuren?

Afhankelijk van waar je woont en hoe dringend je behoefte is, zijn er twee hoofd opties om snel een vervanging te krijgen. De eerste is via een spoed loodgieter die zeer snel langskomt met alle benodigde apparatuur. Bij het kiezen van een loodgieter voor noodgevallen heb je drie mogelijkheden: nationale dekking, lokale dekking of particuliere aannemers, afhankelijk van of je iemand in de buurt wilt laten werken of niet. Deze optie kost meer dan de installatie door een regulier bedrijf, maar als je niet veel tijd hebt voordat de winter begint, is het het overwegen waard.

Waarom je niet moet wachten met de reparatie van je cv-ketel

Het is belangrijk dat je je cv-ketel zo snel mogelijk laat repareren. Dit zal je helpen om geld te besparen op je energierekeningen. Bovendien helpt het je niet alleen geld te besparen, maar het maakt het milieu ook een beetje veiliger. Zonder verwarming zal de wintermaanden kouder zijn en als dit gebeurt, kan je een aantal ernstige gezondheidsrisico’s uitlokken. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, zeker niet tijdens corona. Dan heb je zomaar een verstopte neus en dan is het wel wenselijk dat je je weer laat testen.

Voorkom dat je in de kou komt te zitten en laat je CV ketel op tijd repareren. Woon je in Friesland? CV ketel Friesland heeft dan de oplossing voor jouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *