Vloeipapier

Vloeipapier kopen – flexibel en chic verpakkingsmateriaal

Wil je een speciaal papier gebruiken, dan kun je vloeipapier kopen. Dit zachte papier is bekend onder diverse namen:

• Zijdepapier

• Zijdevloeipapier

• Tissue papier

Zulk papier hoort niet in de printer thuis, integendeel. Je gebruikt het om er van alles mee te gaan verpakken. Verkoop je drankflessen of kleding, keramiek of aardewerk, dan heb je het vast en zeker al vaak in handen gehad. Je kunt het van de rol trekken maar gebruikelijker is het om het als vellen aan te schaffen. Standaard meet zo’n vloeipapiervel 50 x 70 cm. Dit is een perfecte maat voor het inpakken van kledij. Een ‘half’ formaat is 50 x 35 cm en die vellen zie je vaak rond flessen gewikkeld of in schoenendozen. Als kleinste standaardformaat geldt 25 x 35 cm. Vooral inpakkers van klein materiaal zoals in parfumeriezaken benutten deze vellen.

Een geslaagde ‘huid’ voor je artikelen

Er is een helder antwoord op de vraag waarom vloeipapier kopen zo populair is als verpakkingsmateriaal. Dit zijdepapier is niet alleen een gesluierde bescherming voor je producten maar houdt die producten ook goed krasvrij. De zijde-fibers van het papier doen dat.  Dit zijn vezels waardoor het papier extra zacht wordt. Vloeipapier is behoorlijk dun, houd je het voor je, dan zie je de zon erdoorheen schijnen. Dit papier weegt dan ook niets, een vierkante meter is nog geen 30 gram. Dat maakt dat 1 standaardvel van 50 x 70 cm minder dan 10 gram zwaar is. Als verpakkingsmateriaal is het te dun voor volledige bescherming van je producten. Maar als eerste buffer voldoet het wel. En als je je spullen zo ingepakt aan de klant geeft, heeft die een prettig aanvoelend pakketje in z’n handen. Vaak geef je het zo niet maar doe je het artikel met vloeipapier en al eerst in een leuk tasje of een luxe doos. Opent de klant thuis de doos, dan ziet hij zijn artikel feestelijk in het zijdevloeipapier liggen. 

Vloeipapier kopen geeft kleur aan je producten

Zijdevloeipapier ontstaat pas na een lang proces. Eerst wordt er pulp van bepaalde vezels geselecteerd. Dat wordt vervolgens gedroogd waarna de pulp de pers in gaat. Zo ontstaat het dunne papier. Veel types vloeipapier ondergaan nog een chemische behandeling om het beter te laten ogen. Mooi bedrukte vloeipapieren krijgen soms chique coatings die zilver- of goudkleurig zijn. En het zijn juist deze zijdepapieren die je ingepakte artikel die extra luxe glans meegeven.

Een feestelijk laagje toevoegen aan je verkopen

Vloeipapier kopen zorgt dus voor extra waarde als je je spullen erin gaat verpakken voordat ze de tas of het kistje in gaan. Dat geldt niet alleen voor delicate kleine spullen maar ook voor opgevouwen kleding. Zijdevloeipapier geeft niet af op stoffen dus is ideaal voor textiel. Je vervormt het papier ook snel zodat het als pakmateriaal heel flexibel is. En het combineert zich prima met strikken of linten en vormt zo een onderdeel van een geschenkverpakking.

Ga persoonlijk vloeipapier kopen

Standaard kun je vloeipapier kopen in zwart of wit en ook wel in roze. Er zijn meer kleuren in de handel waarvan sommige behoorlijk trendy zijn. Wat te denken van metallic kleuren zoals brons? Heb je veel vloeipapier nodig, dan kun je voor een heel redelijk bedrag daar ook je logo en/of slogan op gaan printen. Je kunt het papier zelfs naar je huisstijl toe laten ontwerpen. Zo heb je er meteen een marketinginstrument bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *