Voordelen van personal training voor vrouwen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het aantrekken van een personal trainer, vooral voor vrouwen. De reden hiervoor is de vele fitnessgrillen en misvattingen die wijd verspreid zijn en rechtstreeks op vrouwen gericht zijn. Ik heb belachelijke uitspraken gehoord zoals:

“Vrouwen zouden niet zwaarder dan 3-5 pond moeten tillen als ze gewichten heffen”

“Vrouwen moeten slechts 20-30minuten aan krachttraining doen”.

Dit soort uitspraken en fitnessmarketingprogramma’s kunnen echt verwarrend zijn en je mogelijk harder laten werken in de sportschool met weinig voordeel. Hieronder vindt u enkele punten om de voordelen van het inhuren van een personal trainer te bespreken, niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen.

Efficiëntie

Een gekwalificeerde personal trainer zal u helpen uw training te maximaliseren = veel meer calorieën verbranden tijdens de training, terwijl u bouwt aan het lichaam dat u wilt en waar u zo hard voor gewerkt hebt! De personal trainer moet ook een gestructureerd programma hebben dat de sessie zal maximaliseren en u nog steeds toelaten om uw persoonlijke tijd buiten de sportschool te hebben = geweldig evenwicht!

Leer van de personal trainer

U krijgt niet alleen een geweldige motivator van de trainer, maar u zult ook veel dingen leren van de trainingssessies, zoals:

Het juiste gewicht kiezen- soms denk je dat je echt hard aan het werk bent, maar de trainer kan zien dat je eigenlijk zwaardere ladingen kunt duwen en je lichaam echt kunt uitdagen. Dit kan ook omgekeerd werken, waar je een te zwaar gewicht of een te hoge intensiteit kiest en de belasting en intensiteit van de trainingen moet verlichten.

Timing – misschien neem je te veel tijd tussen je rustperiodes of misschien heb je meer tijd nodig. De juiste hoeveelheid tijd, afhankelijk van wat je doelen zijn en het programma, zal je in staat stellen om op een hogere intensiteit te werken en de meeste winst uit die training/programma te halen = efficiënte training!

Uitgelicht: personal training zwangerschap

Juiste techniek – sommige mensen zeggen dat ze squat, maar de squat kan meer lijken op een 1/4 “dip, dit is waar personal training is EXTREMELY gunstig. Ik zie het keer op keer, waar mensen zeggen dat ze een oefening te doen, maar als ik zie de uitvoering, het is verkeerd gedaan. Als je tijdens je persoonlijke trainingssessie de juiste houding (voor jouw lichaamstype) en uitvoering van een oefening leert, kun je veel efficiënter trainen en de oefeningen op een veilige manier uitvoeren.

Intimidatie in de gewichthefkamer

Als u nieuw bent in fitness, kan de gewichthefkamer soms intimiderend zijn om binnen te stappen. Afhankelijk van de sportschool, zijn er vleeshoofden die grote gewichten rondgooien en een negatieve vibe uitstralen. Hoewel de perceptie kan lijken dat ze territoriaal zijn, zijn de meeste fitnessgangers zeer ondersteunend voor elkaar, vooral voor vrouwen die gewichten heffen vanwege de vele positieve voordelen die ermee gepaard gaan.

Werken met een personal trainer kan je ook helpen je meer op je gemak te voelen in de gewichthefkamer door je de middelen te geven om te weten wat je met de toestellen moet doen en een vast plan te hebben, in plaats van doelloos rond te dwalen. Als het een bijzonder ‘hardcore’ sportschool is, zult u ook het respect van de leden winnen door aanzienlijke gewichten te heffen, een gestructureerd programma te volgen en niet alleen maar op de loopband te rennen.

Tip: personal trainer kosten

Verantwoordingsplicht

Een van de meest voorkomende excuses om niet te sporten is tijd. Maar als je een betaalde en vaste afspraak hebt met een personal trainer, dan ga je die sessie halen! 🙂 Van daaruit begint het een routine te worden en binnen de kortste keren zal deze routine veranderen in een levensstijl. Nu, ik zeg niet dat het gemakkelijk zal zijn, maar met de hulp van een personal trainer ontwikkel je een haalbaar en realistisch doel gedurende het hele trainingsproces. Houd altijd in gedachten dat het een proces is dat tijd zal kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *