snowboardschoenen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe snowboardschoenen?

Snowboardschoenen zijn er in verschillende maten en vormen. Het kan lastig zijn om het perfecte paar te vinden dat precies aan je voeten past. Als je niet zeker weet welke snowboardschoenen het beste bij je passen, neem dan even de tijd om een paar verschillende paren te passen in je plaatselijke skishop. Je weet dat je het juiste paar hebt gevonden als ze comfortabel en goed aanvoelen en je er gemakkelijk in kunt bewegen. Maar waar moet je nog meer allemaal op letten? In dit artikel benoemen we de belangrijkste punten.

Ga naar een specialist

Als je nieuwe snowboardschoenen wil kopen kun je het beste naar een specialist gaan, dus niet naar een groothandel zoals bijvoorbeeld Intersport. Je zult zien dat in een schap vol met snowboardschoenen vaak 2 of 3 schoenen goed bij jouw voeten passen. In specialistische zaken zijn werknemers vaak expert op dit gebied. Zij kunnen je helpen om jouw ideale snowboardschoenen in een groot assortiment te vinden. Let daarbij niet zozeer op het design maar meer op het comfort en de functionaliteit.

Inlegzolen

Lang niet alle snowboardschoenen zijn geschikt om inlegzolen toe te voegen. Toch hebben snowboardschoenen van zichzelf geen ondersteunende inlegzolen. Heb je bijvoorbeeld platvoeten of holvoeten? Dan zijn inlegzolen wel belangrijk om de hele dag comfortabel op de piste te kunnen staan. Kies dan voor een snowboardschoen waarbij je deze zolen wel toe kunt voegen.

De hardheid van je schoen

Je hebt verschillende soorten snowboardschoenen. Over het algemeen geldt dat de wat zachtere boot meer geschikt is voor de beginnende snowboarder, omdat je hier goed mee kunt freeriden over de piste. Ben jij meer van het off piste of freestyle snowboarden? Dan kun je beter voor een wat hardere snowboardschoen gaan. Vaak geldt dat de snowboardschoenen in prijs oplopen naar mate ze harder worden.

Het juiste vetersysteem

Snowboardschoenen hebben verschillende soorten vetersystemen. Als je graag snel je schoenen aan wilt trekken, dan kun je het beste voor een speedlacing systeem gaan. Normale veters duren langer om vast te krijgen, maar zijn wel wat preciezer.

Met deze tips kun je hopelijk snel snowboardschoenen vinden die het beste bij jouw voorkeuren passen. Laat je adviseren door specialisten en let vooral ook op de snowboard bindingen die bij jouw board horen. Dat kan ook verschil maken in het soort snowboardschoenen dat het meest geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *