Waarom een zonvakantie boeken in Marbella?

Marbella is een prachtige stad in het zuiden van Spanje, het stadje heeft 100.000 inwoners en staat vooral bekend als jetset bestemming. Marbella heeft een grote jachthaven, dure merkwinkels, een mooi centrum en een prachtige locatie aan de zee. De zon schijnt er altijd en het is er gedurende het jaar erg warm, een perfecte plek voor een mooie zonvakantie.

Stranden in Marbella

In Marbella is er in totaal 27 kilometer aan strand, verdeeld in 24 verschillende stranden. Elk strand heeft zijn eigen eigenschappen en er zijn zowel zand- als grindstranden te vinden. Aan de stranden vind je veel strandtentjes en andere faciliteiten. In de zomer kunnen dit hele drukke stranden worden. Als je de stranden te druk vindt, of je wilt een andere plaats bezoeken, dan zijn er nog genoeg plekken in de buurt, Estepona heeft een paar mooie rustgevende stranden en richting het westen heb je een aantal van de beste kitesurfstranden in Europa. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden in Tarifa.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Marbella heeft heel veel activiteiten en bezienswaardigheden, zo zijn er veel bergen en kan je hele mooie wandelroutes maken, bijvoorbeeld rond de la Concha berg. De berg ligt vlak langs de stad en is maar liefst 1200 meter hoog. Marbella heeft ook een hele mooie haven, Puerto Banus, die je kan bekijken, je kan zelfs een rondje maken op speedboten en zeilboten. In de stad kun je ook een kijkje nemen in het centrum. Het stadhuis van het centrum is in de 16e eeuw gebouwd. Ook kun je hier de oude stadsmuren vinden, een stukje historie van Marbella. Museo Ralli is een museum vol mooie kunstwerken in Marbella, waar je gratis naar binnen kunt gaan. Hier vind je kunstwerken uit zuid- en midden Amerika, maar ook van Europese kunstenaars zoals Salvador Dali. Zeker een mooie plek om even te gaan kijken dus.

Horeca in Marbella

In Marbella heb je veel keuze als het gaat om eten en hotels. Je vindt hier hotels in alle prijsklassen en hebt dus genoeg om uit te kiezen. De meeste restaurants reserveren vooral tapas en vis. De tapas gerechten worden vooral gevonden in het oude gedeelte van Marbella. Wat is een bekend en typisch gerecht van Marbella? Dat zijn de gegrilde sardines. De sardines worden op een open vuur perfect gekookt en met geroosterde paprika salade gereserveerd. Deze moet je zeker eens proberen als je in de plaats op vakantie bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *