polycarbonaat platen

Waarom kiezen voor polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen, het sterkste golfkarton wereld. Het is dan ook niet voor niets dat deze lichtpanelen zich  onderscheiden van glas van dezelfde dikte door hun uitstekende stootvastheid. Golven van polycarbonaat zijn  250 keer slagvaster. Polycarbonaatplaten worden gebruikt om dakconstructies af te dekken in zowel de particuliere als de agrarische sector. Denk hierbij aan het overdekken van  hallen, stallen, terrasoverkappingen, carports, bergingen en fietsenstallingen. Polycarbonaat golfplaten zijn groot en klein gegolfd. Dit zijn gegolfde polycarbonaat golfplaten 177/51 en polycarbonaat golven 76/18. Je kunt deze getallen  als volgt lezen: het getal voor de schuine streep staat voor de afstand vanaf het midden en het getal achter de schuine streep staat voor de hoogte van de golf. De cijfers staan ​​voor het aantal millimeters.

polycarbonaat platen

De kenmerken van polycarbonaatplaten

Elke golfplaat van polycarbonaat  is zeer slagvast en  volledig transparant. Hierdoor is de lichtopbrengst  optimaal. Dankzij de extreem hoge slagvastheid van polycarbonaat zijn de tegels overal toepasbaar. De oplossing zijn terrasoverkappingen, fietsenstallingen, schuurtjes, garages of carports,  polycarbonaat golven. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hagel of andere mogelijke invloeden van buitenaf. De lengtematen van de polycarbonaat golfplaten gaan, zoals bij de meeste golfplaten, aan de hand van de traditionele Engelse voetmaten. Dit betekent dat de lengte van de plaat steeds verspringt met 30 of 31 centimeter. Een Engelse voet is namelijk 30,5 centimeter. Het is uiteraard mogelijk om de polycarbonaat platen op andere lengtes te (laten) zagen. Dit kan met een decoupeer- of een cirkelzaag op gemiddelde snelheid. In deze blog leest u meer over golfplaten van polycarbonaat.

Kleurverschillen

Polycarbonaat golfplaten en polylux golfplaten zijn beide licht gekleurd en dus doorschijnend. Het verschil tussen deze twee soorten doorschijnend golfkarton zit hem in de eigenschappen van het materiaal. Polylux golfplaten zijn over het algemeen minder sterk, iets minder transparant en goedkoper in aanschaf. Polycarbonaat golven zijn zeer sterk en laten  daglicht optimaal door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *