Wat is coating voor je auto?

Wil je jouw auto optimaal beschermen, tegen deuken, krassen, vocht en chemicaliën zoals olie, dan ben je opzoek naar een autocoating. Coating is een sterke beschermlaag van glas die over de lak van een auto geplaatst wordt. Auto coating is niet de enige benaming, zo wordt het ook wel eens een keramische coating, nano sealant, glas coating of nano coating genoemd. 

Wat is het precies? 

Een coating is een extra laag die bovenop de laklaag van een auto komt. Een coating is super dun, maar zorgt wel voor een optimale bescherming. Het heeft een hoge weerstand en houdt het vuil weg. Na het aanbrengen van een coating door Legal Shine Detailing over de auto, blijft het voor drie tot vijf jaar goed zitten aan de laklaag van jouw auto. 

Autowax, sealant en coating. Wat zijn de verschillen? 

Autowax houdt vuil tegen. Wanneer jouw auto vaak vies wordt, slijt deze was snel en om dan toch het schone resultaat te houden, zul je de autowax vaker moeten aanbrengen dan bijvoorbeeld bij sealant of coating. Een voordeel van autowax is dat het wel de meest goedkope variant is. Sealant heeft vergelijkbare eigenschappen met autowax. Wanneer je sealant gaat aanbrengen, breng je ook een dun laagje op de auto aan en ook heeft dit laagje als doen het vuil tegen te houden. Het voordeel van sealant in vergelijking met autowax is dat sealing langer blijft zitten en je het dus minder vaak hoeft aan te brengen. Wanneer je voor de beste kwaliteit wilt gaan, is een coating de perfecte optie. Een glascoating laag slijt namelijk veel minder snel en presteert op elk vlak het beste. 

Wie brengt de coating aan? 

Er zijn speciale glascoating bedrijven en autogarages die een glascoatinglaag over jouw auto kunnen aanbrengen. Een van deze specialisten is Legal Shine Detailing uit Rijen. Zij kunnen er weer voor zorgen dat jouw auto er als nieuw uitziet! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *