Wat is een grinder en waarom moet je er gebruik van maken?

Voor het vermalen of grinden van wiet kan je op verschillende manieren te werk gaan. Voor het merendeel van de mensen geldt dat ze er in eerste instantie voor kiezen om dit gewoon te doen met behulp van hun vingers. Dat is zeker een mogelijkheid. Een tweede optie die je kan benutten is echter gebruikmaken van een zogenaamde grinder. Ook hiervan moet gezegd dat het een optie is die absoluut het overwegen waard kan zijn. Wil jij ook graag meer te weten komen over dit handige hulpmiddel? Zou je bovendien ook graag willen ontdekken welke verschillende mogelijkheden er op dit vlak allemaal op de markt zijn terug te vinden? Dan moet je zeker en vast even snel verder lezen!

Wat is een grinder precies?

Een grinder is een hulpmiddel welke specifiek is ontworpen om de marihuana toppen fijn evenals in gelijkmatig geslepen stukken te kunnen breken. In de praktijk kan er worden vastgesteld dat cannabis knoppen doorgaans behoorlijk groot, dicht evenals plakkerig zijn. Dit zorgt ervoor dat ze grondig voorbereid moeten worden voordat ze gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld een joint of een bong of waterpijp. Ondanks het feit dat het uiteraard eveneens een mogelijkheid is om de cannabis knoppen gewoon te breken met de vingers wordt dit niet aangeraden. Het gebruik van een grinder zorgt dan ook in de praktijk steevast voor een merkelijk beter eindresultaat.

Uit welke exemplaren kan je een keuze maken?

Het is van belang om er bij het kopen van een grinder rekening mee te houden dat er op de markt tal van verschillende soorten zijn terug te vinden. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen de exemplaren zoals hieronder aangegeven:

  • Tweedelige grinders;
  • Driedelige grinders;
  • Vierdelige grinders; 

Naast bovenstaande opties is het eveneens zo dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen grinders die zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Hierbij maken we een onderscheid tussen hout, plastic evenals metaal. Voor de houten en plastic exemplaren geldt dat ze kunnen worden aangekocht tegen een voordelig prijskaartje. De aankoopprijs van een metalen exemplaar is merkelijk hoger gelegen, maar deze gaat in de praktijk wel merkelijk langer mee. Over het algemeen wordt het kopen van een metalen grinder dan ook het meest aangeraden.

Een grinder? Zeker het overwegen waard!

Voor een behoorlijk aantal marihuana liefhebbers geldt dat ze het grinden of vermalen van hun wiet met de ogen dicht kunnen doen. Meer dan waarschijnlijk hebben ze hiervoor altijd gewoon de vingers gebruikt en is dat al die jaren prima verlopen. Waarom zou men er dan nu voor moeten kiezen om plots gebruik te gaan maken van een grinder? Zeer eenvoudig. Op deze manier kan namelijk met zekerheid een gelijkmatige, vaste verbranding worden gerealiseerd. Dit niet alleen in een joint, maar ook in bijvoorbeeld een waterpijp. Daarnaast is het eveneens zo dat er op deze manier voor kan worden gezorgd dat er zoveel mogelijk van de aanwezige trichomen op een gelijkmatige wijze verbrand kunnen worden. Zo kan er zoveel mogelijk effect uit de planten toppen worden gehaald. Hoe fijn je de toppen uiteindelijk zal vermalen is uiteraard geheel persoonlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *