Wat is een portiersloge en waar kun je hem voor inzetten?

Als bedrijf kan je een veilige portiersloge kopen of huren om zo extra beveiliging in te kunnen zetten. Op deze manier is er dag en nacht toezicht op al het inkomend en uitgaand verkeer. Een portiersloge wordt vaak ingezet bij bijvoorbeeld een distributiecentrum, bouwplaats of transportbedrijf. Het is fijn om een goed overzicht te hebben van de leveranciers en klanten die binnenkomen, om zo de veiligheid te kunnen waarborgen.

Vervelende situaties voorkomen

Zonder toezicht kunnen er mensen het terrein opkomen die er niet thuishoren. Deze mensen kunnen een vervelende situatie creëren die je liever voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan diefstal of vandalisme, maar ook een ongeluk die gebeurt op het terrein waar een onbevoegde bij betrokken is voorkom je liever. Door middel van een toezichthouder die zich in het portiersloge bevindt, kan je dit soort incidenten voorkomen of de kans erop verkleinen. Naast het toezicht houden op het terrein, kan een portiersloge ook bezoekers informeren over faciliteiten en de regels van jouw bedrijf.

Veel licht en goede isolatie

Een portierloge is veelal een stevig en veilig gebouw die goed geïsoleerd is. Zo heb je het gehele jaar een fijne werkomgeving, ook in de winter. Er zijn verschillende aanbieders van portierloges, al hebben ze allemaal hetzelfde uitgangspunt. Het belangrijkste is het creëren van een veilige werkomgeving voor de toezichthouders die zullen voorkomen dat er onbevoegden het terrein opkomen. De loges zijn vaak voorzien van grote ramen die zorgen voor veel licht. Ook hebben ze dubbel glas voor een goede isolatie. Tevens kan je er een uitzoeken die beschikt over een balie of ingebouwd loket om zo bezoekers gemakkelijk te kunnen ontvangen en informeren.

Creëer een veilige werkomgeving

Naast het hebben van een portierloge met een toezichthouder, zijn er meer manieren om een veilige werkomgeving te creëren. Zo is het belangrijk dat de werknemers alle regels van het bedrijf kennen en ook naleven. Houd iedereen op de hoogte over ontwikkelingen binnen het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen in het veiligheidsbeleid. Naast het informeren als er nieuwe ontwikkelingen zijn, is het handig om dit regelmatig te herhalen en de veiligheid binnen het bedrijf zo nu en dan te benoemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *