Wat is een responsive website in is dat momenteel nog genoeg?

Een responsive website is een website die duidelijk is op alle apparaten. Je hebt vast wel eens via je telefoon een website bekeken die niet responsive was. De letters waren klein, de pagina paste niet helemaal op je scherm, de links waren lastig te selecteren en via je mobiel was deze website eigenlijk niet te navigeren. Waarschijnlijk sloot je de pagina’s snel en ging je door naar het volgende zoekresultaat. Een website die niet responsive is verliest dus bezoekers en dat is zeker niet de bedoeling. Daarom worden de meeste websites nu responsive opgeleverd. Maar wat is een responsive website eigenlijk en zijn er ook andere (lees: betere) opties?

Wat is een responsive website?

Een responsive website heeft versies voor verschillende apparaten. Hij is ontworpen voor de pc en aan de hand daarvan is er een versie gemaakt voor kleinere schermen (tablets) en de kleinste schermen (mobiele telefoons). De versie die je te zien krijgt is dus de versie die gemaakt is voor het apparaat dat je gebruikt. En responsive website zal groter zijn op een mobiele telefoon, de tekst is anders onder elkaar geplakt, de knoppen zijn groter, het menu is gemakkelijk te benaderen, enzovoorts. Een website die responsive is, is dus ontworpen voor de pc. Vandaag de dag is dat eigenlijk ouderwets.

De huidige trend onder internetgebruikers

Responsive sites worden al jaren gemaakt en waren toen een grote doorbraak. Als je kijkt naar het gedrag van internetgebruikers kun je als website eigenaar niet meer zonder. Meer dan de helft van de zoekopdrachten worden momenteel uitgevoerd met mobiele apparaten en dit percentage groeit snel. Verwacht wordt dat het grootste gedeelte van de internetgebruikers dit in de nabije toekomst met een mobiel apparaat gaat uitvoeren en dat de pc steeds minder wordt gebruikt. Dat is ook niet vreemd, want WiFi is overal en de meeste mensen hebben onbeperkt toegang. Een responsive website die ontworpen is voor de pc is dus eigenlijk niet meer actueel.

Een nieuwe ontwikkeling: mobile friendly

Met dit in gedachten is er een nieuwe ontwikkeling gaande en dit lijkt de toekomst te worden. Mobile friendly websites zijn websites die voor de mobiele telefoon zijn ontworpen en aan de hand daarvan wordt er een versie gemaakt voor de pc. De teksten zijn korter, bijvoorbeeld, en de knoppen groter. Als je een website wilt hebben die voorbereid is op de toekomst, dan laat je een mobile friendly website maken. Heb je al een responsive website, dan is het ook mogelijk om deze mobile friendly te maken door de inhoud en indeling aan te passen en geschikter te maken voor kleine schermen.

Waarom is dit belangrijk?

Vandaag de dag is een responsive website een vereiste,  maar is een mobile friendly website een website waarmee je voorbereid bent op de toekomst. Dat is belangrijk voor SEO en voor het concurreren met de andere aanbieders in jouw niche. Kies er daarom voor om je website laten maken door Nowweb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *