Wat kan je verwachten van een online marketing cursus?

In dit artikel bespreken we in het kort wat je kan verwachten van een online marketing cursus. Voordat je begint moet je namelijk wel weten waar je aan toe bent. Wat er onder andere aan bod komt is hoe een cursus online marketing eruit ziet en wat de onderdelen en factoren zijn die erin voorkomen.

Cursus online marketing

In een cursus online marketing wordt de nadruk gelegd op het online aspect, aangezien de gehele opleiding online te volgen is. Dit maakt het anders van reguliere marketing cursussen, waar je lessen in een lokaal volgd of naar een zaal gaat waar de stof wordt uitgelegd. Vanwege het gemak van een online cursus is het daardoor ook mogelijk de cursus op een eigen tempo te volbrengen. Ongeacht daarvan is het natuurlijk wel een aanrader om elke week aan de cursus te zitten, zodat je de stof niet vergeet. Hierdoor zou je na 20 weken al een volleerd  marketeer kunnen zijn!

De online marketing cursus bestaat uit twintig lessen die onderverdeeld zijn in een theoretisch deel en een praktijkdeel. Dit is zo opgebouwd, zodat je gelijk je theoretische kennis weet te gebruiken in de praktijk.

Factoren en onderdelen in een online marketing cursus

Zoals eerder genoemd vertellen we kort waar een online marketing cursus, dit omdat een online marketing cursus zo een grote inhoud heeft dat het nooit in 1 geheel kan worden beschreven. Daarom vertellen we kort welke factoren en onderdelen zich voordoen in de cursus. Let op dat je voor sommige termen een woordenboek nodig zal hebben.

Je kan de cursus online marketing opdelen in vijf componenten: adverteren, analyse en planning, content marketing, SEO (zoekmachineoptimalisatie) en strategie.

De factoren die vooral op de voorgrond zitten tijdens de opleiding zijn de volgende: Buyer’s persona, Customer’s journey, E-mail marketing, Online analytics, Online marketing planning, Online marketing strategie en Social media marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *