Wat zijn de voordelen van betalen met een creditcard

Een creditcard, iedereen kent het wel. Als je een creditcard wilt, kun je deze gemakkelijk aanvragen via de bank. Maar wat zijn nou de echte voordelen van betalen met een creditcard? Wanneer je een creditcard hebt, kun je vooraf betalen. Hierdoor hoef je geen geld op de creditcard te hebben. Voor sommige mensen kan dat best handig zijn . Zo kunnen ze gewoon boodschappen doen wanneer bijvoorbeeld hun loon nog niet binnen is. 

De aankopen zijn verzekerd

Zoals eerder benoemd kan het erg fijn zijn om een creditcard te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld spullen aanschaffen als je daar momenteel nog niet het geld voor hebt. Daarnaast zijn de aankopen die je doet met een creditcard verzekerd. Zo zijn de aankopen verzekerd voor diefstal, verlies en beschadiging. Als een van deze situaties aan de orde zijn, kun je je geld terug krijgen en hoef je dit dus niet te betalen. 

Gratis punten sparen

Met een creditcard heb je de mogelijkheid om punten te sparen bij verschillende winkels. Dit zal gaan om grote bedrijven zoals de Bijenkorf. Hiernaast is het ook mogelijk om online punten te sparen wanneer je een aankoop online doet. Wel dien je dan te betalen met de creditcard. Als je niet met de creditcard betaald, hebt je ook niet het recht op de punten die je dan kunt sparen. Doordat je punten kunt sparen, krijg je een vrij goedkope creditcard. Let wel op, je kunt niet zomaar een creditcard krijgen van de bank. Hiervoor dien je genoeg inkomen per maand te hebben. Voldoe je hier niet aan? Dan is het ook niet mogelijk om een creditcard te krijgen.

Gratis reisverzekering bij aankoop van een creditcard

Gedekt voor als een reis wordt geannuleerd? Dat is toch erg handig wanneer je vaak op reis gaat. Niet alle bedrijven geven een gratis reisverzekering bij de aankoop van een creditcard, maar veel bedrijven doen dit wel. Je bent niet per definitie voor alles verzekerd, maar voor een groot deel wel. Hierdoor is het het overwegen waard om een creditcard met een reisverzekering te nemen. In het buitenland worden creditcards vaker geaccepteerd dan een bankpas. Zo is het bijvoorbeeld in het buitenland vaak alleen mogelijk om een auto te huren met een creditcard.

Gevaar van het nemen van een creditcard

Kan je nou niet goed met geld omgaan of heb je hier een verleden mee? Dan is het niet verstandig om een creditcard aan te schaffen. Als je dit wel doet, zal je het limiet van de creditcard ook uitgeven. Het gevaar hiervan is dat je vergeet dat je dit ook moet terugbetalen. Ook voor mensen die zich het niet kunnen veroorloven is een creditcard niet handig om te nemen. De creditcard zal dan voor meer problemen zorgen en dat is niet verstandig. Weet je zeker dat je goed met geld om kunt gaan, dan kan je wel een creditcard nemen. Deze kun je dan bijvoorbeeld aanvragen bij de bank waar jij momenteel al klant bent. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *