Wat zijn de voordelen van een epoxyvloer

Wat zijn de voordelen van een epoxyvloer?

Vloeren komen in allerlei soorten en maten. Van een parketvloer, tot een houten vloer, van plavuizen tot een epoxyvloer. En het is de laatstgenoemde die voor veel voordelen kan zorgen ten opzichte van de overige vloeren. Maar wat heeft deze vloer wat andere vloeren niet hebben? We lichten een paar voordelen uit.

Epoxyvloeren kunnen goed tegen chemicaliën

Veel vloeren hebben moeite met chemische stoffen en dat is niet zo gek; deze stoffen bijten vaak flink en dat kan behoorlijk sporen achterlaten in bijvoorbeeld het hout. Epoxyvloeren hebben dit probleem niet; deze vloeren kunnen een stuk beter tegen chemicaliën en zuren, waarmee ze uitstekend geschikt zijn voor ruimtes waar deze stoffen regelmatig gebruikt worden.

Ze worden snel gelegd

De epoxyvloer kan bijzonder snel gegoten worden. Dit is bijzonder fijn als je de vloer nodig hebt op een werkomgeving, omdat de onderbreking van het werk tot een minimum beperkt kan blijven. De vloer hardt snel en kan ook bijzonder snel weer gebruikt worden. Natuurlijk komt er het nodige aan voorwerk kijken bij het leggen van een epoxyvloer, maar na het gieten kan je snel weer over tot de orde van de dag.

Ze zijn erg makkelijk schoon te houden

Omdat epoxyvloeren goed tegen vocht kunnen, is het ook kinderlijk eenvoudig om ze schoon te houden. Een sopje, een dweil en je bent in no-time klaar met het reinigen van je vloer. Dit betekent dat de vloeren hygiënisch zijn en dus altijd gemakkelijk een keurig voorkomen kunnen hebben.

Ze zijn erg geschikt voor vloerverwarming

Vloerverwarming is een buitengewoon effectieve en milieuvriendelijke manier van verwarmen, maar helaas is niet elke vloer geschikt voor dit systeem. Een epoxyvloer is dat juist bij uitstek. De vloer kan perfect gegoten worden over de verwarmingsleidingen, waarna je kan genieten van de heerlijke vloerverwarming, die al zoveel huizen heeft verrijkt. Geen radiatoren meer in het zicht, waarmee de vloer niet alleen warmte en energie bespaart, maar ook ruimte.

Ze zijn erg stevig

Epoxyvloeren zijn bestand tegen flink wat gewicht en zijn dan ook oersterk. Het is niet voor niets dat dit soort vloeren vaak gebruikt worden in garages, werkplaatsen of magazijnen. Er kunnen gemakkelijk voertuigen overheen rijden en deze mogen ook best wat wegen. Combineer dat met het feit dat ze bestand zijn tegen allerlei vloeistoffen en middelen en je hebt een perfecte vloer voor het zwaardere werk.


Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen van een epoxyvloer. Zo kan het nogal hard klinken als je eroverheen loopt. Daarom zal je de epoxyvloer niet zo snel zien in een kantoorruimte; ze zijn gewoon te luid om lekker in stilte te kunnen werken. Ook zijn het relatief koude vloeren als de vloerverwarming ontbreekt. De vloeren houden de warmte maar moeilijk vast en zullen dus snel koel aanvoelen, als er geen leidingen onderdoor lopen. Tenslotte zijn er rimpelingen mogelijk als er onder de vloer oneffenheden of scheuren zitten. Dit zorgt voor schade, waarbij het herstel niet zomaar is gedaan. Zorg er dus voor dat de epoxyvloer op een volledig egale ondergrond wordt aangebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *