research chemicals afhalen

Wat zijn drugs, en waarom worden ze steeds populairder?

Drugs, je hebt er vast wel eens van gehoord of zelfs mee te maken gehad. In Nederland zijn er gedoogde en niet-gedoogde drugs. Een bekende gedoogde drug is wiet. Deze zijn in simpele winkels genaamd “coffeeshops” in allerlei soorten en vormen te vinden. Er zijn zelfs edibles, dit zijn eetbare producten zoals gebakjes en snoepjes die wiet bevatten. Deze geven je vervolgens een effect. Voor niet-gedoogde drugs geldt dit ook. Alleen deze zijn in Nederland dus verboden. Er zijn wel vormen van deze drugs die nog niet volledig onderzocht zijn er deze worden daarom ook research chemicals genoemd. Zo kun je research chemicals afhalen met de waarschuwing dat deze niet voor inname bedoeld zijn.

Toenemende populariteit van drugs

Onder studenten en jongeren schijnen drugs steeds populairder te worden. Sinds de corona tijd schijnt het steeds normaler voor jongeren en studenten te zijn geworden om harddrugs te gebruiken. De reden hiervan is nog onbekend, maar het wordt op dit moment gelinkt aan de toenemende depressie onder jongeren. Dit is gevaarlijk, omdat mensen van deze leeftijd erg verslavingsgevoelig zijn. Dit omdat ze de gevaren van de drugs iets minder goed in kunnen schatten dan mensen met iets meer levenservaring, maar ook omdat mensen in hun omgeving vaak ook van die leeftijd zijn en daarom wordt er aantrekkelijker om hieraan mee te doen.

research chemicals afhalen

Verslavende werking van drugs

Het is algemeen bekend dat harddrugs (zoals cocaïne en heroïne) zeer verslavend kunnen zijn, terwijl softdrugs niet of alleen geestelijk verslavend zijn. Toch mag je de categorie van softdrugs niet onderschatten. Een verslaving aan softdrugs komt vaker voor dan verslaving aan harddrugs, echter ontstaat deze minder snel dan bij heroïne of cocaïne, zowel op mentaal als fysiek vlak. De ontwenningsverschijnselen zijn milder dan bij een harddrug, maar psychische verslaving mag zeker niet worden onderschat. Cocaïne is vooral geestelijk verslavend. Zo kent cocaïne, behalve hevige agitatie, agressie, craving of moeheid, geen echte lichamelijke ontwenningsverschijnselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *