Welke soorten boxsprings bestaan er?

Boxsprings zijn populaire bedden die vaak worden gekozen voor in de slaapkamer. Over het algemeen zijn dit soort bedden wat duurder maar boxsprings hebben een aantal voordelen ten opzichte van bedden met een lattenbodem. Bij een boxspring wordt het lichaamsgewicht namelijk gelijkmatig verdeeld over het matras. Daarnaast zijn boxsprings over het algemeen wat hoger dat andere bedden. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker is om in en uit bed te komen. Boxsprings kunnen op veel manieren worden aangepast. Het is mogelijk om een bijbehorend hoofdbord of voetbord te laten monteren. In sommige gevallen kunnen er zelfs bijpassende nachtkastjes aan de boxspring worden gemaakt. Er zijn verschillende soorten Avek boxsprings verkrijgbaar. In deze blog lees je meer over deze boxsprings.

Scandinavische boxsprings

Als je wilt gaan voor mooie en sierlijke Avek bedden dan zijn scandinavische boxsprings een goede keuze. Dit soort boxsprings komen overeen met vlakke boxsprings maar hebben diverse lagen. Het matras heeft een laag van stof dat overeenkomt met de rest van de boxspring. Hierdoor vormt het bed een mooi geheel en dit geeft een sierlijke uitstraling aan een slaapkamer. Bij scandinavische boxsprings worden ook vaak natuurlijke materialen gebruikt in de topmatrassen. Dit zorgt voor extra comfort. Een scandinavische boxspring heeft vaak een iets luxere uitstraling dan een vlakke boxspring. 

Vlakke boxsprings

Een vlakke boxspring is een frame met daarin een bedbodem. Op deze bedbodem ligt het matras. Dit matras loopt niet door in dezelfde kleur van het frame. Dit is bij een scandinavische boxspring wel het geval. Een vlakke boxspring kan niet worden versteld in hoogte. Het is wel mogelijk om een hoofdbord en eventueel bijbehorende nachtkastjes te laten monteren aan een vlakke boxspring. Vaak zijn vlakke boxsprings goedkoper dan scandinavische en elektrische boxsprings. Toch ervaar je met een simpele vlakke boxspring wel de voordelen van een boxspring.

Elektrische boxsprings

In sommige gevallen kan het fijn zijn om een bed te hebben dat verstelbaar is in hoogte. Dit kan bijvoorbeeld het prettig zijn wanneer je rugklachten hebt of moeilijk in en uit bed kunt komen. Bij een elektrische boxspring kan zowel het voeteneind als het hoofdeind versteld worden door middel van een afstandsbediening. Hierdoor kunnen beide uiteinden aangepast worden naar jouw persoonlijke voorkeur. De matrassen en topmatrassen zijn zo gemaakt dat deze makkelijk mee kunnen bewegen. Daarnaast kunnen de aanpassingen worden toegepast aan een kant van het bed zodat de partner hier geen last van heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *