tegels trendy

Welke tegels zijn op dit moment trendy?

Ben je op zoek naar nieuwe tegels voor je huis? Dan is het slim om eerst even uit te zoeken welke tegels op dit moment trendy zijn. Dit soort trends zijn namelijk niet zomaar binnen enkele jaren overgewaaid, en dus ook geschikt voor gebruik op lange termijn. Een nieuwe tegel uitzoeken voor je keuken, badkamer of hal is leuk werk, maar je zult zien dat je ontzettend veel keus hebt. Dit kan je gerust een beetje duizelen, maar in dit artikel vertellen we je alvast wat de trends zijn op het gebied van tegels. Natuurlijk kun je daarna alsnog beslissen om voor iets anders te gaan, maar als je echt een hippe tegel wilt dan volg je de adviezen in deze blog op!

Tegels met Portugese motieven

Als er één ding opvalt bij het kijken naar de trends op het gebied van tegels dan zijn het wel de vele Portugese motieven. Portugese (en eigenlijk ook Spaanse) tegeltjes zijn vaak rijk gekleurd, en hebben allemaal mooie prints en patronen. Deze doen denken aan het Zuiden van Europa, hoe kan het ook anders? Overigens worden deze tegels nogal eens verward met tegels met Marokkaanse printjes. Ze lijken er namelijk heel erg op, en veel mensen bedoelen het een, maar benoemen de ander. Portugese en Marokkaanse tegeltjes worden dan ook vaak naast elkaar verkocht, omdat ze heel goed bij elkaar passen en dus onderling goed te combineren zijn. Kies bijvoorbeeld twee verschillende patronen, een voor op de muur, en een wat rustigere, grotere tegel voor op de vloer. Succes en een opvallende look gegarandeerd!

Witte metrotegels in de keuken

Als je kijkt naar de trends op het gebied van keukentegels dan springen de aloude witte metrotegels daar met kop en schouders bovenuit. Deze doen denken aan vroeger, en aan alle oude metrostations die nog met deze tegels zijn bekleed. Metrotegels zijn altijd rechthoekig, en de randen lopen schuin af. Aan dit design zijn de herkennen, en als ze daar qua vorm of afwerking ook maar een beetje van afwijken dan worden het al geen metrotegels meer genoemd. De meeste mensen kopen ze in het wit, maar ze zijn er ook in diverse kleuren. Het is dus maar net welke kleur jij bij je keuken of badkamer vindt passen. Wat je ook kunt doen is een hele muur met witte metro tegels bekleden en iets boven het midden één rij zwarte metrotegels plaatsen. Dat oogt iets ruimtelijker en creatiever.

Betonlook tegels op de vloer

Als laatste in het rijtje met trends voor tegels moet de betonlook variant genoemd worden. Dit is gewoon een keramische tegel, maar dan met een print erop. Deze print is gefixeerd en dus blijft hij heel erg lang mooi. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij er na verloop van tijd afslijt, want dat gebeurt niet zo gauw. De voordeel aan betonlook tegels is dat ze er net als echt beton uitzien, maar veel makkelijker te onderhouden zijn. Bovendien zijn ze vele malen betaalbaarder, en dus is het niet gek dat steeds meer mensen voor deze optie kiezen bij www.tegelsenlaminaat.nl.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *