Zes dingen die je moet vermijden na het verwijderen van een tatoeage

Douchen in water of zwemmen. Het is prima om te douchen binnen een paar uur na een behandelsessie, maar wees voorzichtig en vermijd hogedrukspray op het behandelde gebied. Vermijd ook het onderdompelen van het behandelde gebied als u blaren of korsten hebt. Als u uw huid blootstelt aan het water in een badkuip, zwembad of hot tub loopt u het risico op een infectie, wat het genezingsproces aanzienlijk zal vertragen. Door deze te vermijden, kunt u het risico op infectie tot een minimum beperken. Nat worden is niet erg, maar als u toch in een van de bovengenoemde waterbronnen gaat, spoel dan grondig met schoon water en milde zeep (niet schrobben) en breng zalf en verband aan.

Scheren. Het kan zijn dat u tijdens het genezingsproces een beetje stoppels moet laten staan. Het scheren van het getroffen gebied kan leiden tot irritatie of sneetjes in de huid, waardoor een infectie waarschijnlijker wordt. Eveneens moet u machinale epilatie ten minste zes weken voor uw behandelingen vermijden. Net als scheren kan dit ontharingsproces uw huid irriteren en de deur openzetten voor infectie.

Blijf uit de zon. Uw laser specialist zal dit keer op keer zeggen – vermijd de zon! Blootstelling aan de zon tijdens de behandeling kan onveilig zijn en kan zelfs leiden tot het afwijzen van de behandeling. Als u tijdens uw behandeling verbrandt door de zon zullen we uw sessies moeten uitstellen waardoor het proces langer zal duren. Als u in de zon moet zijn tijdens uw laserbehandeling, neem dan voorzorgsmaatregelen door zonnebrandcrème te gebruiken en het getroffen gebied te bedekken met verband en kleding.

Bruiningsproducten. Het is het beste om bruiningsproducten te vermijden tijdens het gehele proces van tatoeage verwijdering met laser. Uw huid zal de chemicaliën in zonnebrandlotion of bruiningsspray absorberen, wat het behandelingsproces kan beïnvloeden. Bruiningsproducten verhogen ook het risico op verschillende bijwerkingen, waaronder hyperpigmentatie en blaarvorming. Sla de zonnebank en zonnebaden ook over. Langdurige blootstelling aan UV-stralen kan uw huid gevoelig maken en vatbaarder voor verbranding. Bovendien verhoogt de zon het vitamine D-gehalte van uw lichaam, wat de doeltreffendheid van de laserbehandeling kan beïnvloeden.

Plukken van korstjes. Als je littekens van laser tatoeage verwijdering wilt voorkomen, pluk dan niet aan de korstjes die zich na elke behandeling kunnen vormen. Jeuk kan het verleidelijk maken om aan de korstjes te pulken, maar dit kan het risico op infectie verhogen en het genezingsproces vertragen. Laat de korstjes er op natuurlijke wijze afvallen. U moet ook proberen voorzichtig te zijn en niet te wrijven tegen iets dat de korst kan verwijderen. Draag losse, comfortabele kleding, en bescherm de gevoelige huid met een schoon verband gedurende de eerste paar dagen na uw laserbehandeling.

Het nemen van antibiotica. Antibiotica kan huidgevoeligheid veroorzaken bij sommige mensen, wat het beste vermeden kan worden tijdens laser tatoeage verwijdering sessies. Als je een antibioticakuur moet volgen, stel dan het verwijderen van je tatoeage uit tot de medicatie uit je systeem is. Als je een antibioticakuur moet nemen in het midden van je laserbehandelingssessies, overleg dit dan van tevoren met je tatoeageverwijderaar.

Haastige tijd tussen afspraken. Als je eenmaal hebt besloten een tatoeage te laten verwijderen, wil je waarschijnlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Onthoud echter dat dit een geleidelijk proces is wanneer u uw afspraken plant. Als je het proces probeert te haasten, geef je je lichaam niet voldoende tijd om te genezen tussen behandelingssessies, wat betekent dat je meer bijwerkingen kunt ervaren. Overleg met uw verwijderingstechnicus en neem hun advies over het plannen van uw volgende afspraak.

Wat te doen als u bijwerkingen ondervindt tijdens het genezingsproces

Pijnstillers zonder recept. Na elke sessie van laser tatoeage verwijdering zul je waarschijnlijk een zeker ongemak ervaren, wat volkomen normaal is. Afhankelijk van uw pijntolerantie hoeft u misschien niets anders te doen dan het ongemak te negeren. Als je het te veel vindt of als het gewoon afleidt, kun je pijnstillers zoals Tylenol nemen om te helpen. De aspirine moet u echter overslaan, omdat dit medicijn werkt als een bloedverdunner, waardoor u een groter risico loopt op bloedingen en blauwe plekken op de plaats van de behandeling.

Tip: tattoonomore.nl

Vitamine E olie. Veel mensen maken zich zorgen over het risico van littekenvorming op de plek waar de tatoeage is verwijderd. Gelukkig vormen de meeste mensen geen littekens na een laser verwijderings behandeling. Als u gebeurt om deze bijwerking te ervaren, zijn er een paar dingen u kunt doen om het littekenweefsel te minimaliseren, met inbegrip van het wrijven van vitamine E olie op het littekenweefsel. Veel mensen hebben succes gehad met deze aanpak, hoewel er geen officieel onderzoek dat de doeltreffendheid van deze aanpak van littekenbehandeling meet. Je hebt ook de optie van siliconen littekenpleisters, die over de toonbank verkrijgbaar zijn. Denk eraan dat je de pleister pas aanbrengt als je huid volledig genezen is na de laatste behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *