Zit jij niet lekker in je vel

Zit jij niet lekker in je vel?

Ik denk dat iedereen het gevoel wel een keer gehad heeft dat je niet lekker in je vel zit. Er zijn verschillende dingen die je hier aan kan doen. Leefstijl, eten, drinken en bewegen zijn allemaal belangrijke zaken om je een goed gevoel te geven over je eigen lichaam en om daarbij meer energie te krijgen in het dagelijks leven. Maar vaak is het moeilijk om een begin te maken dus hier zijn wat tips om een begin t maken.

Beweging

Dit hoor je vast vaker maar het is belangrijk om te bewegen. Wanneer je beweegt zorg je er voor dat je bepaalde stofjes aan maakt zoals dopamine en endorfine in je lichaam. Ook zorgt het er voor dat je vloeistoffen zoals Lymfe door je lichaam verspreid. Naast dat het effectief is voor deze zaken ben je ook actief bezig waardoor je minder tijd hebt om te piekeren en om wat van de bestaande spanningen los te laten.

Eten en drinken

Voeding heeft een belangrijk aandeel in het feit of jij lekker in je vel zit of niet. Er wordt zoveel over gezegd en geschreven dat het soms niet meer duidelijk is wat nou goed of slecht is om te doen en waar je moet beginnen. Wat voor mij erg fijn was toen ik hulp zocht bij deze diëtiste Enschede.  Hier kreeg ik goede inzichten en duidelijkheid over wat goed zou werken voor mij.  In ieder geval is het altijd goed om water te drinken zodat je voldoende vocht hebt op een dag en giftige stoffen afgevoerd worden.

Leefstijl

Naast voeding en voldoende beweging is ook voldoende rust en ontspanning belangrijk om lekker in je vel te zitten. Een goede nachtrust is erg aan te bevelen wanneer je probeert om beter in je vel te zitten. Zoek in de avond wat ontspanning op zodat je niet teveel energie hebt wanneer je naar bed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *