jacuzzi

Zo kies je de beste plek in de tuin voor je opblaasbare jacuzzi

Voor het veilig neerzetten van de opblaasbare jacuzzi heb je in ieder geval een vlak stuk grond nodig. Vermijd dus glooiingen of plekken waar een hoogteverschil is. Verder moet de ondergrond vrij worden gemaakt van steentjes en scherpe voorwerpen. Zo weet je zeker dat de jacuzzi niet om kan vallen en niet lek gaat. Ook is het heel belangrijk goed te bedenken of de ondergrond waar de jacuzzi komt te staan het gewicht goed aankan. Gevuld met water en badgasten loopt dit al snel op tot boven de 1000 kilogram. Dakterrassen, balkons en breekbare vlonders zijn hierdoor over het algemeen dus helaas niet geschikt. Een mooie plek op het grasveld, op een betonnen ondergrond of versterkte terrasplanken is daarentegen zeker een hit.

Vaak wordt een jacuzzi die niet te ver van de woning af geplaatst wordt beter gebruikt. Je hebt in ieder geval een aansluiting voor elektriciteit in de buurt nodig voor de verwarmingsapparatuur. Werk liever niet met een verlengsnoer vanuit binnen. Dat kan voor onveilige situaties zorgen. En zeker als je de jacuzzi in de winter wil gebruiken zul je waarschijnlijk eerder geneigd zijn dit te doen als je niet te ver door de tuin hoeft te lopen. Dat maakt het instappen en uitstappen een stuk comfortabeler.

Zorg voor voldoende ruimte om de jacuzzi heen. Zo kan iedereen makkelijk in en uitstappen en heb je genoeg bewegingsvrijheid als je bubbelbad onderhouden moet worden. Bedenk dat er aan de jacuzzi vast een grote verwarmingskast zit vol met technologie, die af en toe ook open gemaakt zal moeten worden. Ook is een trapje naast de rand comfortabel. Het meest ideaal is dat er toch wel zeker een meter of twee vrije ruimte overblijft tussen de randen van je opblaasbare jacuzzi en muren of schuttingen. Als laatste is ook voor de aanvoer en afvoer van de jacuzzi genoeg plaats nodig om deze te kunnen vervoeren.

Bedenk ook dat je de enorme hoeveelheid water uit de jacuzzi ergens af moet kunnen voeren zonder dat jouw veld of terras helemaal onderloopt, of nog vervelender: het water doorstroomt naar de buren.

Een beschutte plek kan in meerdere opzichten voordelen hebben. Ten eerste zit je zo ook bij minder goed weer en in koudere periodes afgeschermd van weer en wind. Daarnaast geeft de beschutting minder inkijk van eventuele buren die op je tuin kijken. Het beste is een overkapping. Zet je de jacuzzi onder een bladerdak dan zullen er constant bladeren in het water terecht komen. Ook heb je dan grote kans dat er vogels boven de jacuzzi zitten die wel eens wat laten vallen.

Het allerleukste is natuurlijk om de jacuzzi op een plek te zetten waar je een mooi uitzicht hebt. Misschien woon je zelf wel in een prachtige omgeving waar je eindeloos ver kan kijken. Het mooie van het opblaasbare bubbelbad is echter natuurlijk dat je hem ook mee kunt nemen naar bijvoorbeeld een strandhuis of boshuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *