tuin winterklaar

Zo weet u zeker dat uw tuin winterklaar is

Na een goede zomer te hebben gehad is de tijd aangebroken om ons voor te bereiden op de winterperiode. Dagen worden korter, natter en kouder. Dit is niet altijd bevorderlijk voor de tuin. Het is daarom goed om voor de strenge winter aanbreekt de tuin winterklaar te maken. Hierdoor zorg je ervoor dat je na de winter weer optimaal kan gaan genieten van de tuin. Maar waar moet je aan denken bij het winterklaar maken van de tuin? Welke werkzaamheden mogen echt niet ontbreken?

Verwijderen van bladeren

Verwijder bladeren van je gazon. Het liefst één keer per week. Waarom? Als je hier lang mee wacht en alle bladeren uit de boom zijn gevallen op je gras dan gaat je gras hiervan kapot. Dit komt omdat er geen zonlicht meer bij kan komen waardoor het gras vochtig blijft en uiteindelijk gaat rotten. Verwijder de bladeren eenvoudig met bijvoorbeeld een hark of een bladblazer. 

Grasmaaien

Gras blijft groeien en moet dus gemaaid worden. Maar zorg ervoor dat tijdens de wintermaanden het gras niet te kort geknipt wordt. Waarom? Hierdoor zorg je ervoor dat het gras meer weerstand heeft om de winter door te komen. Probeer de hoogte van het gras rond de 4 centimeter te houden. 

Kalk strooien

Het strooien van kalk over je gazon in de koudste maanden van het jaar is erg belangrijk. Januari en februari zijn gemiddeld de koudste maanden van het jaar. Het strooien van kalk zorgt ervoor dat de grond van je gazon een bepaalde PH-waarde beschikt. Bij de juiste PH-waarde kan gras beter meststoffen opnemen. Kalk werkt over het algemeen 10 maanden lang. Het heeft dus effect op vrijwel alle seizoenen in het jaar. 

Tuin winterklaar laten maken door een professionele hovenier

Misschien heb je zelf niet genoeg tijd of heb je geen groene vingers om zelf de tuin winterklaar te maken. In dit geval is het verstandig om een hovenier uit de buurt te zoeken. Woon je in Waddinxveen of Reeuwijk? Zoek dan naar een hovenier waddinxveen of een hovenier Reeuwijk. Deze hebben de kennis en ervaring om jouw tuin winterklaar te maken. Zo kan je er na de winter weer volop van genieten. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *