5 tips om veilig te douchen voor zorgvragers

5 sanitaire hulpmiddelen om veilig te douchen voor zorgvragers

De badkamer is een ruimte waar veel ongelukken gebeuren. Vooral voor ouderen en personen die zorg nodig hebben zit een ongeluk in een klein hoekje tijdens het douchen of badderen. Om de badkamer in een zorginstelling veiliger te maken wordt er vaak gekozen voor sanitaire hulpmiddelen. In dit artikel hebben we vijf sanitaire hulpmiddelen om de veiligheid in je badkamer te verbeteren op een rijtje gezet.

1. Douchestang

Een voordelig hulpmiddel om de veiligheid onder de douche te verhogen is de douchestang. In vrijwel alle zorginstellingen wordt ervoor gekozen om een douchestang onder de douche te bevestigen. Een douchestang is goedkoop in aanschaf, eenvoudig te monteren en biedt zorgvragers tijdens het douchen extra ondersteuning. Een goede manier om de veiligheid in de badkamer te verhogen.

2. Douchezitje

Zorgvragers die tijdens het douchen moeite hebben om te blijven staan is een douchezitje een ideaal hulpmiddel. Met een douchezitje kan de zorgvrager comfortabel en veilig zittend douchen. Een douchezitje wordt tegen de muur gemonteerd. Bij gebruik kan het zitje uitgeklapt worden, waardoor er een zitje onder de douche gecreëerd wordt.

3. Douchebrancard

Voor zorgvragers die niet meer mobiel zijn is een douchebrancard het ideale hulpmiddel. Zo kan met de zorgvrager met een douchebrancard van Sani Assist horizontaal gedoucht worden. Bij immobiele zorgvragers is een douchebrancard een must.

4. Wandbeugels

Voor veel zorgvragers is extra steun bij het zitten en opstaan geen overbodige luxe. Het installeren van wandbeugels in de badkamer biedt extra steun en een veiliger gevoel. De veiligheid in de badkamer kan op deze manier gemakkelijk verhoogt worden.

5. Inloopbad

Veel zorgvragers vinden het geweldig om heerlijk te kunnen badderen. Zo worden ze niet alleen gewassen, maar kunnen ze ook heerlijk ontspannen. Het inzetten van een inloopbad als sanitair hulpmiddel maakt het voor zorgvragers mogelijk om veilig te badderen. Het voordeel van een inloopbad is dat men gemakkelijk kan instappen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *