corona

Aan de slag met een PCR test

Wil je een PCR test gaan laten doen? Dan hoef je niet meer richting de teststraten van de GGD. Je kunt de test namelijk ook thuis uit gaan voeren. Hiervoor moet je wel de juiste testen in handen hebben en weten hoe je deze moet gaan doen. Je moet daarom bij een van de professionele verkooppunten gaan kijken. Coronasneltest123 is een van deze verkooppunten. Maar waar moet je allemaal naar gaan kijken? Onderstaande informatie kan jou helpen om de juiste test in handen te krijgen en te zorgen voor een goede uitslag van de test. 

De PCR test kan thuis gedaan worden 

Een PCR test is een test die in eerste instantie bij de GGD uitgevoerd werd. Deze test is namelijk de meest betrouwbare test die er te vinden is. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om deze thuis uit te gaan voeren. Als je deze test aanschaft, kun je alles direct gaan uitvoeren. Hiervoor zit er namelijk een handleiding bij de test. Iedere stap zorgt ervoor dat je de uitslag in handen gaat krijgen en hierbij voorzien bent van zoveel mogelijk betrouwbaarheid. Wel is het belangrijk om bij een positieve testuitslag alsnog een afspraak te maken bij een teststraat. 

De uitslag af gaan lezen 

De uitslag van de PCR test wordt binnen een korte tijd aangegeven. Hiervoor hoef je dus niet lang in spanning te zitten. Door middel van strepen krijg je te zien of je besmet bent of niet. Je kunt dit ook direct aflezen. In de handleiding staat hoe je dit kunt doen en moet interpreteren. Op basis van deze uitslag kun je alvast gaan bepalen wat de extra maatregelen zijn die getroffen moeten worden. Zo kun je jouw quarantaineperiode bijvoorbeeld al in laten gaan en visite af gaan zeggen voor de komende tijd. 

Niet als officiële testuitslag 

Het is belangrijk dat je de PCR test goed uit gaat voeren. De betrouwbaarheid zal hier namelijk vanaf hangen. Echter zal de test een iets lagere mate van betrouwbaarheid gaan hebben dan de testen van de GGD. Daarom zal deze ook niet als officiële uitslag kunnen dienen als je naar een evenement toe wilt. In dit geval zul je dus ook een afspraak moeten maken via de officiële wegen. Wel kun je de duidelijkheid voor jezelf creëren als je klachten hebt die kunnen duiden op het virus. Zo blijf je niet lang in onzekerheid zitten. 

De beste test vinden 

Je moet dan wel goed gaan kijken of de PCR test de coronatest is die je in handen kunt krijgen. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende testen te vinden en iedere test kan weer iets anders voor jou brengen. Je kunt daarom het beste de omschrijvingen goed gaan doornemen en eventueel advies vragen aan de professionals. Zo kun je altijd de beste aankoop gaan doen en voor jezelf de test vinden die bij jouw situatie gaat passen. Daarna is het alleen nog maar uitvoeren en ontdekken of jij besmet bent met het virus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *