Collageen poeder om je huid te verbeteren

Het beginnen te gebruiken van collageen poeder kan veel voordelen met zich mee brengen. Er wordt nu steeds vaker gezegd dat collageen poeder niet werkt wanneer je het direct op je huid smeert als het in een crème zit verwerkt. Dat klopt, maar als je het inwendig inneemt zul je wel zeker resultaten gaan zien. Er zijn veel studies naar gedaan of collageen poeder daadwerkelijk werkt en het kan zeker veel goede effecten hebben op zowel je huid als bijvoorbeeld je gewrichten. Natuurlijk zul je niet ineens extreme resultaten zien binnen een dag. Je lichaam heeft even de tijd nodig om het tot zich te laten nemen en dit kan ongeveer drie tot vier maanden duren. Ook is er niet een manier om het sneller te laten werken. Ieder lichaam is anders en heeft meer of minder tijd nodig om te herstellen. Daarom is geduld handig om te hebben bij zulke producten.

Het ouder worden tegengaan met collageen poeder

Er heerst nog steeds de dag een taboe rondom ouder worden in de Westerse wereld. We zijn er niet van gediend om rimpels te krijgen en proberen er zoveel mogelijk aan te doen om dit te voorkomen. Dure crème die al je rimpels doen wegsmelten tot het verven van je haar en zelfs fillers of botox laten injecteren om alles te camoufleren. Maar wat veel mensen vergeten is dat je gewoon bij de basis moet beginnen. Naarmate we dus ouder worden produceert ons lichaam minder collageen poeder. Het gevolg hiervan is een drogere huid en de vorming van rimpels. Er zijn verschillende onderzoeken geweest die kunnen aantonen dat het gebruik van collageen poeder de veroudering van de huid kunnen vertragen. Natuurlijk is het ook goed om dagelijks twee liter water te drinken, een uitgebalanceerd dieet te hebben en te bewegen zodat dat meehelpt aan de gezondheid van je lichaam en geest.

Kies voor natuurlijke huidverzorging

Het is beter om je lichaam niet vol te stoppen met chemische middelen zoals medicatie of bewerkt voedsel. Alles wat je lichaam in komt straalt je huid uit naar buiten. Wanneer je begint met alleen maar natuurlijke producten gebruiken en natuurlijk te eten zul je binnen een aantal maanden flink resultaat zien. Ons lichaam maakt van nature collageen poeder aan, dus dit is niet gevaarlijk om in te nemen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is wanneer je plantaardig eet, en geen dierlijke producten tot je wilt nemen dat je in je achterhoofd houdt dat collageen poeder altijd uit dieren komt. Planten maken namelijk geen collageen aan van nature.

Verzorg je huid zoveel mogelijk

Niet alleen is het goed om collageen poeder in te nemen maar ook je huid hydrateren door het regelmatig in te smeren met bijvoorbeeld crèmes is goed om te doen. Ook af en toe een hydraterend masker gebruiken en daarnaast massages om de bloedcirculatie in je gezicht te stimuleren is zowel rustgevend als goed voor de huid. Niet alleen je gezicht, maar ook de rest van je lichaam regelmatig laten masseren of zelf masseren kan veel positieve effecten geven waar je snel resultaat van ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *