Dit kan je helpen bij een verslaving

Het afkomen van een verslaving is niet makkelijk en kan erg zwaar zijn. Veel mensen hebben zonder dat ze dit beseffen eigenlijk een best zware verslaving aan iets. Het is echter bij alcohol tegenwoordig in de maatschappij zo normaal geworden dat het heel anders wordt gezien dan andere verslavingen. Toch is alcohol ook echt iets waar je verslaafd aan kan zijn en hulp voor kan zoeken.

De eerste stappen 

Voordat je kunt gaan beginnen aan het afkomen van een verslaving zul je er eerst aan toe moeten geven dat je verslaafd bent. Dit klinkt misschien stom, maar er zijn een hoop verslaafde die het zelf niet zien of niet willen toegeven. Pas als je dit toe hebt gegeven is het mogelijk om eraan toe te geven dat het nodig is om te stoppen en te gaan veranderen als persoon. In het begin is het gewoonlijk dat men de problemen die hij of zij heeft aan andere dingen te verwijten. Zo zal een verslaafde misschien de schuld geven aan een partner, werk of het verleden. Ondanks dat dit misschien wel invloedt heeft gehad op beslissingen die de persoon in kwestie heeft genomen is het niet zo dat hierdoor de enige oplossing om ergens anders aan te denken drugs of gokken is. Als je wilt stoppen moet je hier 100% achter staan en vaak meteen volledig stoppen met het gebruik.

Het zoeken van hulp

Als je wilt stoppen met een verslaving die je voor een langere tijd hebt gehad kan dit een erg zware en emotionele lastige periode zijn. Je hoeft gelukkig niet alles alleen te doen. Er zijn genoeg plekken waar jij met andere om je heen kunt praten of worden geholpen. Zo kun je naar een afkickkliniek gaan. Hier zijn mensen die weten hoe het is om af te kicken. Naast dat ze vaak zelf ook zijn afgekickt van een verslaving hebben ze ook een hoop andere zien afkicken. Deze mensen weten hoe het is en kunnen beter inschatten hoe jij je voelt. Daarnaast zullen er mensen in je omgeving zijn met dezelfde problemen. Het zal waarschijnlijk gemakkelijker zijn voor de meeste mensen om over hun problemen te praten met mensen waarvan ze weten dat deze mensen hetzelfde doorgaan of hebben meegemaakt.

Een alcohol verslaving

Afkicken alcohol is iets wat heel veel mensen in hun leven hebben gedaan of zouden moeten doen. Als je wilt afkicken van een alcoholverslaving is het belangrijk dat je meteen volledig stopt met het consumeren van alcoholische dranken. Het helpt als je ervoor zorgt dat je in een omgeving bent waar je niet wordt aangespoord om te gaan drinken. Je bent meestal geneigd om mensen te helpen bij het afkicken van een verslaving. Als iemand een probleemdrinker is zal dit echter niet helpen. Door deze persoon zelf zijn problemen te laten oplossen zal hij als die alleen is ook niet terugvallen. Als jij hem of haar probeert te helpen met alles zal diegene als jij er niet bij bent eerder terugvallen in oude gewoontes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *