Een koolhydraatarm dieet: is het wat voor jou?

Misschien heb je er weleens van gehoord: een koolhydraatarm dieet. Maar waarom zou je eigenlijk een koolhydraatarm dieet volgen? Hier zijn verschillende redenen voor. Vind in dit artikel uit wat de verschillende redenen zijn en of het misschien ook wat voor jou is! Wie weet begin je gelijk morgen aan het dieet.

Koolhydraatarm dieet om af te vallen

Een reden om een koolhydraatarm dieet te volgen is omdat je wil afvallen. Je eten kan uit verschillende nutriënten bestaan, namelijk uit koolhydraten, eiwitten of vetten. Normaal gesproken eet je de meeste calorieën aan koolhydraten. Dit is zo omdat dit een goede energievoorziening is voor je lichaam. Je lichaam zet koolhydraten namelijk het makkelijkst om in energie en dat heb je natuurlijk nodig! Eiwitten of vetten kunnen ook aangesproken worden voor de energievoorziening, maar dat proces is wat ingewikkelder voor je lichaam. Pas wanneer je minder koolhydraten dan jouw behoefte binnenkrijgt gaat je lichaam eiwitten en vetten aanspreken als energievoorziening. Eiwitten worden namelijk normaal gebruikt voor de opbouw van cellen en andere dingen in de lichaam.

Koolhydraten en vetten sla je op als reserve

Ieder mens heeft een bepaalde behoefte aan calorieën en om specifieker te zijn ook aan koolhydraten, vetten en eiwitten. Wanneer jij meer koolhydraten inneemt dan jouw behoefte is, gaat jouw lichaam die koolhydraten opslaan. Dit is ook zo bij vetten. Maar bij eiwitten is dit weer anders! Eet jij namelijk meer eiwitten dan jouw behoefte, dan wordt dit niet opgeslagen maar plas je dat gewoon uit. Waarom we je dit vertellen? Nou als je even nadenkt lijkt het natuurlijk voor de hand liggend dat als je vooral eiwitten eet je afvalt of in ieder geval niet meer aankomt. En dat is ook precies wat er gebeurt!

Koolhydraatarm dieet bij Puur Figuur

Om af te vallen moet je simpelweg je calorie inname verminderen, maar voor sommige mensen is dat lastig. En om zeker te weten dat je niet nog extra koolhydraten en vet opslaat in je lichaam kun je voor de zekerheid vooral eiwitten eten en minder koolhydraten en vetten. Op die manier plas je een te veel aan nutriënten gewoon uit! Heb je wat hulp hierbij nodig? Ga dan naar Puurfiguur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *