Ooglid correctie

Een ooglidcorrectie: hoe gaat de ingreep in zijn werk?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een ooglidcorrectie overwegen. Ten eerste kun je dit doen vanuit een cosmetisch perspectief. Met een correctie breng je jouw opgewekte blik van vroeger weer helemaal terug en zie je de wereld weer met geopende ogen. Daarnaast kun je ook vanuit een medisch perspectief een correctie nemen. Doordat je oogleden zwaar worden en gaan hangen, kun je hoofdpijn krijgen, eczeem of geïrriteerde ogen. Een ooglidcorrectie biedt een uitkomst. Maar, hoe gaat zo’n ingreep precies?

Voorbereidend consult 

Ten eerste zul je voor de ingreep zelf een inleidend gesprek hebben met de betreffende plastisch chirurg. Hierin bespreek je jouw overwegingen om een ooglidcorrectie te nemen en kun je al je prangende vragen stellen. De plastisch chirurg zal je inlichten over alle details van de ingreep. Maak je niet druk, over het algemeen is een correctie een kleine ingreep. Toch is het van groot belang dat je alle informatie van tevoren hebt en op basis hiervan voorbereid de ingreep ingaat. Ook vertelt de plastisch chirurg je alles over de mogelijke consequenties en de nazorg van de ingreep.

Operatieve ooglidcorrectie voor je bovenooglid of onderooglid?

Tijdens het consultgesprek wordt ook besloten bij welke soort correctie jij het meeste baat hebt. Dit hangt af van het resultaat wat je wenst te behalen en je eventuele klachten. Als je last hebt van enkel hangende oogleden en hier problemen door ervaart, kun je het beste een bovenooglidcorrectie nemen. Als je erg last van wallen hebt, kun je een onderooglidcorrectie overwegen.

Bovenooglidcorrectie 

Bij een ooglidcorrectie wordt bij je bovenooglid een snee gemaakt in de plooi van het ooglid en haalt de chirurg de overtollige huid en het vetweefsel weg. Er blijft uiteraard altijd losse huid over om het oog goed te kunnen sluiten. Deze ingreep wordt aangeraden voor mensen die klachten ervaren doordat hun ooglid over hun ogen heen valt. Dit kan ertoe leiden dat je zicht verminderd is. Ook kun je hoofdpijn krijgen of eczeem doordat je spieren rondom je ogen je zware oogleden continu omhoog moeten tillen. Een correctie vermindert deze klachten, en geeft je een opgewekte en uitgeruste blik. 

Onderooglidcorrectie 

Een ooglidcorrectie van je onderooglid wordt toegepast als je vetophopingen hebt in je onderste oogleden. Dit zorgt ervoor dat je permanente wallen krijgt. Tijdens deze ingreep wordt een snee gemaakt onder je wimperrand. Dan haalt de plastisch chirurg overtollig vet, vocht en huid weg. Ook kan de arts een ooglidverstrakking van je onderste ooglid toepassen tijdens een correctie.

Herstellen: de nazorg na en ooglidcorrectie

Volg na een ooglidcorrectie altijd het advies op van je plastisch chirurg of dokter. Vaak is het belangrijk dat je veel rust neemt en je ogen genoeg koelt. Dit kun je doen met een speciale koelbril die je meekrijgt na de operatie. Vermijd het dragen van make-up. Dit kan tot infecties leiden. Vermijd ook altijd druk. Dit houdt in dat je beter niet kunt sporten, veel kunt bukken of actief aan het werk gaat. Als je dit wel doet, heelt de wond minder snel. Kijk voor meer informatie op https://skin-surgery.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *