Het kiezen voor zelfstandig afkicken 

Wanneer je verslaafd bent aan een bepaald middel of handeling is het een verstandige keuze om te beginnen met afkicken. Een verslaving kan namelijk de overmacht nemen in je leven en ervoor zorgen dat je geen controle meer hebt over je eigen leven. Dit kan er dus bijvoorbeeld voor zorgen dat je geen contact meer onderhoudt met je vrienden of familie en dat je jezelf bent gaan verwaarlozen. Dit is erg zonde, en dus is het verstandig om op tijd aan de bel te trekken. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om naar een afkickkliniek te gaan, waar je wordt ondersteunt tijdens het afkicken. Bovendien kun je ervoor kiezen om zelfstandig te gaan afkicken. 

Doorzettingsvermogen is een must als je verslaafd bent

Wanneer je cacnverslavingszorg.nl hebt bezocht en er toch voor hebt gekozen om zelfstandig te gaan afkicken, dan is het belangrijk om te onthouden dat je hier voldoende doorzettingsvermogen voor nodig hebt. Afkicken is namelijk al erg moeilijk, maar wanneer je hier alleen voor staat kan het zomaar eens zo zijn dat je voor nog meer obstakels komt te staan. Wanneer je stopt met het middel waar je verslaafd aan bent zul je namelijk ontwenningsverschijnselen gaan ervaren. Dit zijn gevoelens van angst en depressiviteit, maar dit kan zich ook gaan uiten in klachten zoals trillen, vermoeidheid en een onrustig gevoel in het lichaam. Dit maakt het dus erg lastig om te stoppen met gebruiken, omdat je dan gauw weer de neiging krijgt om te gaan gebruiken.

De gevaren van zelfstandig afkicken

Zelfstandig afkicken van een verslaving heeft dus bepaalde risico’s. Zeker wanneer je verslaafd bent aan middelen zoals speed of cocaïne, of zeer veel alcohol consumeert elke dag, kan het zo zijn dat je lichaam hier niet goed op reageert en je dus risico loopt. Je lichaam zal namelijk zeer slecht reageren wanneer het niet meer alcohol binnenkrijgt. Hierdoor is het dus verstandig om een klinische behandeling te nemen. Dit zorgt ervoor dat je ervan verzekerd bent dat je op een veilige manier afkickt. Zo ben je hopelijk weer snel de oude, gezonde jij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *