Hoe bereken je ooglidcorrectie kosten?

Een ooglidcorrectie is een operatie die ervoor zorgt dat overtollig vel of vetweefsel rondom je oog wordt weggehaald. Het is een ingreep onder plaatselijke verdoving die binnen 30 tot 45 minuten is afgerond. Toch zit er een behoorlijk kostenplaatje aan een ooglidcorrectie. In deze blog gaan we de ooglidcorrectie kosten samen met jullie berekenen. Zo weet je met welk bedrag je ongeveer te maken gaat krijgen als je deze ingreep wil laten uitvoeren.

Kliniek keuze

Er bestaat geen vast bedrag voor het laten uitvoeren van deze ingreep. Ooglidcorrectie kosten hangen van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld aan de kliniek waar je de ingreep laat doen. In dit geval is het niet de missie om de goedkoopste kliniek te vinden. Medische of cosmetische ingrepen zoals een ooglidcorrectie zijn niet de dingen waar je op wil besparen. Kies daarom zorgvuldig de kliniek uit. Als je binnenstapt voor een intakegesprek kun je een goede indruk krijgen van de sfeer. Ziet het er professioneel uit? Is er een speciaal ingerichte operatiekamer? Allemaal dingen waaraan je kunt zien of de kliniek betrouwbaar is. Vraag ook gerust naar de certificering van de arts die de ingreep gaat uitvoeren. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een gekwalificeerde arts.

Ooglidcorrectie kosten op een rij

Je hebt twee verschillende soorten ooglidcorrecties. Een correctie aan de huid boven je ooglid of onder je ooglid. Als de huid rondom je ogen zowel boven als onder gecorrigeerd moet worden dan kun je ook een combinatie behandeling uit laten voeren. Bij een combinatiebehandeling is er vaak sprake van een korting. Een bovenooglidcorrectie kost gemiddeld tussen de €600 en €2000. Een onderooglidcorrectie is duurder, deze kost gemiddeld tussen de €1200 en €3500. In prijs zitten dingen als de ooglidcorrectie kosten van het intakegesprek, de plaatselijke verdoving en de ingreep zelf natuurlijk. Deze moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde arts.

Waar moet je nog meer opletten?

We hebben het al even over de kliniek en de prijzen gehad, maar waar moet je nog meer opletten bij het ondergaan van een correctie? Kijk altijd goed naar de reviews. Prijs zegt namelijk niet alles. Als je een succesvolle behandeling wil is een bedrijf met goede reviews cruciaal. Dit betekent namelijk dat veel tevreden klanten je zijn voorgegaan. Dat geef een extra stukje vertrouwen en zekerheid in de kwaliteiten van de kliniek.

Ooglidcorrectie tips

Nu je alles weet over de ooglidcorrectie kosten en het uitzoeken van de juiste kliniek hebben we nog een paar tips voor na de ingreep. Zorg altijd dat je een lift naar huis hebt geregeld. Na een correctie mag je niet zelf naar huis rijden. Omdat je gezicht beurs is en hechtingen rond je ogen er vaak best wel heftig uitzien, is het ook niet raadzaam om met het openbaar vervoer te gaan. Verder is het belangrijk dat je het oog de eerste dag goed blijft koelen na een ooglidcorrectie. Dit helpt tegen de zwelling en zorgt ervoor dat je blauwe plekken sneller wegtrekken. Het eerste jaar is het belangrijk dat je het litteken goed insmeert met zonnebrand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *