Wat wordt er bedoeld met een laserontharing

Als je van plan bent om een laserbehandeling te gaan doen waarbij je bepaalde lichaamsdelen kunt ontharen, dan wil je graag van de behandeling op de hoogte zijn. Ieder lichaamsdeel is wel te laseren. Hierdoor scheelt het jou weer tijd om zelf iedere keer te scheren, harsen en te epileren. Over het algemeen helpt een laser ontharen voor mensen die ongewenst haargroei en overbeharing hebben. Je vraagt jezelf waarschijnlijk af hoe kan een laser de haren op je lichaam eigenlijk verwijderen? Zonder dat het pijn doet? Het antwoord is heel makkelijk.

Wat bedoelen we met een laserontharing?

Een laserontharing wordt ook wel als een permanente haarverwijdering methode gezien. De methode zal zich vooral richten op de haarzakjes om die te vernietigen. Hierdoor zal er in het behandelde gebied geen haar groeien. Zodra de behandeling klaar is zul je merken dat er geen haren meer groeien. Toch zul je na een paar jaar een opfris behandeling nodig hebben. Hierdoor behoudt je het resultaat. Je zal merken dat de huid een herstellend vermogen heeft en dat er na verloop van tijd toch haarzakjes zullen gaan groeien. Doordat er weer haarzakjes groeien zal er ook haargroei gaan ontstaan.

Hoe werkt een laser behandeling?

Om ongewenste lichaamsbeharing te kunnen verwijderen wordt er een laser gebruikt. Voor een laserbehandeling moet je bij een gespecialiseerd schoonheidsspecialist zijn die de behandeling mag uitvoeren. De laser zal op de huid gezet worden en zal een laserstraal afschieten op de huid. Het pigment wat in de haarwortels zitten van je lichaamsbeharing, die zal de hitte van de laser opnemen. Omdat het haarzakje niet tegen de hitte kan zal die vernietigd worden. Het gehele gebied wat je onthaart wil hebben zal behandeld worden met de laser. Hierdoor kan er geen haar eet groeien op dat gebied. Met een bepaalde verkoeling zal de behandeling minder pijnlijk zijn.

De voor- en nadelen van een laser behandeling

Als je van plan bent om een laserbehandeling te gaan doen. Dan moet je hier goed over nadenken of je zeker weet dat je het wilt. Er zitten namelijk enkele voor- en nadelen aan een laser behandeling. Waarschijnlijk dacht je dat er alleen maar voordelen aan een laser behandeling zaten, maar helaas is dat dus niet zo.

Enkele voordelen van een laser behandeling

Een laser behandeling zal diverse voordelen met zich mee brengen, namelijk:

–         Je zal merken dat gebied wat behandeld is jaren glad zal blijven

–         Je hoeft niet meer na te denken over zelf scheren, harsen of epileren

–         De behandeling is voor alle lichaamsdelen geschikt

–         Met een bepaalde verkoeling zal je geen pijn ervaren tijdens de behandeling

Enkele nadelen van een laser behandeling

Aan een laser behandeling zitten ook enkele nadelen vast

–         Het zal enkele maanden duren

–         Je zult tussen de een en vijf keer terug moeten komen voor een behandeling

–         Je mag tussen de behandelingen door geen haren scheren

–         Een laserontharing is best prijzig

–         Met een laser behandeling kunnen er brand of littekens ontstaan, dit komt niet vaak voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *