Engels, Japans of Amerikaans: Superdry

Sinds de 2010’s is het merk SuperDry erg populair geworden op de wereld. Dit komt vanwege de Japanse teksten, de frisse kleuren, de kwaliteit van de producten en nog veel meer. In dit artikel kijken we naar het merk Superdry en beantwoorden we de vraag: Engels, Amerikaans of Japans, waar komt SuperDry vandaan?!

SuperDry: the brand

SuperDry identificeert zich als een spannend en modern merk dat producten levert met een hoge kwaliteit die zich vinden in de vintage kant van Amerika, de graphics van Japan en combineren dit met de Britse stijl van kleden. De hoge kwaliteit materiaal die ze gebruiken is waar ze zich graag mee kenmerken en ook zijn ze niet vies van nieuwe innovaties of het gebied van authentiek vintage (maar dan modern), unieke details en de vooraanstaande handgemaakte graphics die samen met de passende vormen van diverse stijlen het geheel vormen. Door deze onderscheiding van andere merken heeft het zichzelf een exclusieve aantrekkingskracht gegeven en dragen internationale beroemdheden het merk met trots.

Zoals eerder genoemd is het merk in korte tijd heel populair geworden en SuperDry heeft daarom ook over de hele wereld een grote impact. SuperDry heeft daarnaast wel 515 locaties in 46 landen en zijn er daarvan 139 eigen winkels in het Verenigd Koninkrijk en Europa. De andere 208 winkels zijn franchise- en geautoriseerde winkels buiten het Verenigd Koninkrijk (behalve eentje gek genoeg) en daarnaast zijn er nog 168 SuperDry afdelingen te vinden over de hele wereld. De online store biedt ook nog is een veilige transactie aan tijdens aankopen aan ongeveer 100 landen over de gehele wereld. Dit doen ze via 21 internationale websites. Naast aankopen zorgt SuperDry er ook voor dat bezorging tip en top is en is het dan ook een van de beste op de markt met een uitstekende klantenservice en een perfect retourbeleid.

The SuperDry Question

Nu de vraag: waar komt SuperDry vandaan? Door alle invloeden die het merk heeft is het soms de vraag: waar komt SuperDry vandaan? Die vraag is eigenlijk zeer makkelijk te beantwoorden. Twee Engelse vrienden kregen namelijk inspiratie na een trip in Tokyo om dit modemerk op te zetten. Zij vestigde hun eerste winkel in Engeland. En hierbij is dus de vraag beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *