Zelf je baard netjes trimmen? Hier moet je aan denken

Ben jij gezegend met een prachtige, volle baard? Dan wil je deze natuurlijk ook zo mooi en gezond mogelijk houden. Een baard is nog altijd het ultieme kenmerk van mannelijkheid. Het leuke van baarden is dat ze ook nog eens in heel veel verschillende modellen gestyled kunnen worden. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel een model die bij jouw gezichtsvorm en baardgroei past. Wil jij jouw baard wel eens laten staan? Maar ben je bang voor een verwilderde look? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Zelf je baard trimmen is namelijk eenvoudiger dan je denkt. Máár je moet natuurlijk wel weten waar je aan moet denken. Hierbij helpen we je graag op weg in dit artikel.

Gebruik de juiste tools

Allereerst is het belangrijk om de juiste tools in huis te halen. Denk in elk geval aan een safety razor. Dit is misschien wel het bekendste scheermesje in Nederland. Kenmerkend is de veiligheidskop en het duurzame karakter van het mesje. Deze is eenvoudig in gebruik en zorgt voor een glad en scherp resultaat. Nadeel is wel dat je echt geen fouten moet maken met het mesje. Dat betekent dat je wel over de nodige kennis moet beschikken.

Ben je iets minder bedreven in het trimmen van je baard? Dan is het beter om een professionele baardtrimmer aan te schaffen. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat. Baardtrimmers zijn tegenwoordig gelukkig ook in alle soorten en maten verkrijgbaar. Bedenk dus van tevoren goed waar je deze precies voor gaat gebruiken en wat jouw persoonlijke wensenlijstje is. De beste baardtrimmer is namelijk voor iedereen verschillend.

Ook een baardborstel, baardkam en de nodige verzorgingsproducten voor je baard en huid mogen niet ontbreken. Heb je alles in huis? Dan is het tijd om aan de slag te gaan!

Scheer niet nat

Misschien ben je gewend om de baard volledig nat te maken en dan pas te scheren. Dat is echter bij het trimmen van je baard geen goed idee. Het haar wordt namelijk langer als je het nat maakt. Hierdoor loop je het risico dat je meer haar verwijderd dan je eigenlijk had gewild en het er eenmaal opgedroogd toch heel anders uitziet dan je in gedachten had.

Wel is het juist dat het beter is om de huid eerst goed vochtig te maken voordat je gaat scheren. Op die manier voorkom je huidirritatie. Het beste moment om te scheren is dus vlak na het douchen. Droog je baard af en begin met trimmen. Zo geniet je van de bescherming van de (nog) geopende poriën en weet je zeker dat je geen onnodige lengteverschillen creëert.

Vraag om advies aan een barbier

Heb je nog nooit je baard laten staan? En wil je deze nu ook zelf trimmen? Dan kan dit best wel een beetje spannend zijn. Bovendien heb je nog geen idee van wat nu goed staat bij jouw gezicht en past bij je baardgroei. Daarom is het die allereerste keer wel verstandig om contact op te nemen met een barbier. Deze kan advies geven en gelijk laten zien hoe hij het zou doen. Dit kan je vervolgens zelf weer toepassen thuis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *