De leukste spellen voor een spel avondje met vrienden

Iets anders dan een avondje stappen of naar de film gaan: een spelavond met jouw vrienden! Laat de competitieve kant naar boven komen en zorg voor een gezellige avond vol gieren, lekkere snacks en drank en toffe spellen waar je urenlang mee zoet zal zijn. Ben je van plan om binnenkort een leuk game avond met jouw vrienden te organiseren, maar heb je geen idee welke spellen leuk zijn om te spelen? Geen zorgen: wij hebben een lijstje met allemaal soorten spellen voor jou uitgezocht. 

De gouden pareltjes: haal de oude spellen uit de kast

Even iets anders dan videogames of spelletjes spelen op de Playstation, Xbox of de Wii: de gouden, ouwe (bord)spellen die jouw opa’s of oma’s favorieten waren! Denk hierbij aan simpele kaartspellen, schaken, Rummy of zelfs Backgammon! Bordspellen zijn ook altijd goede spellen waarvan de meeste mensen wel de regels kennen. Een potje Monopoly of Mens erger je niet valt altijd wel in de smaak. Maak dus van jouw spelavond een ‘trip down the memory lane’ door alleen maar oude spellen te spelen. Gegarandeerd een avond vol nostalgie en nieuwe herinneringen!

Speel alleen maar kaartspellen op jouw spelavond

Vraag of al jouw vrienden hun favoriete kaartspel kunnen meenemen (en nee, iedereen moet iets anders meenemen en dus niet hetzelfde simpele deck van kaarten die wordt gebruikt voor zowat elk kaartspel…). Denk hierbij aan Uno (een favoriet voor alle leeftijden), Halli Galli, Weerwolven van Wakkerdam (dit spel kun je urenlang mee doorgaan) of het zenuwslopende spel Set. Vele bekende kaartspellen zijn gemaakt door het bedrijf 999 Games, dus je kunt ook een kijkje nemen voor kaartspellen die wat minder bekend zijn. Dat is ook leuk om te doen, als niemand het spel echt kent. Samen komen jullie wel achter hoe alles in elkaar zit. Plezier gegarandeerd!

Online spellen: veilig en makkelijk

Willen jullie liever de spelavond op een afstand doen? Ga dan voor het spelen van online spellen! Zet Skype, Zoom of Google Meets aan, bel met elkaar via video en deel jullie schermen met elkaar om zo gemakkelijk spelletjes te spelen. 

Denk hierbij aan Galgje of door Hints te spelen (woorden raden op basis van tekeningen die spelers om en om zelf maken). Daarnaast is het ook leuk om een multiplayer Battleship te doen. Codenames is ook een makkelijk en toegankelijk spel voor alle leeftijden. Bovendien zijn veel kaartspellen en bordspellen ook online te vinden. Vaak hoef je alleen een account aan te maken op de website zelf om een multi-player game te starten. 

Spelletjes spelen zonder kaarten en bordspellen

Hebben jullie alle bordspellen en kaartspellen al uitgespeeld? Er zijn ook genoeg spellen die je kunt zonder kaarten en bordspellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ronde Wie ben ik? Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn post-its en stiften om het dier, voorwerp of naam van de persoon op te schrijven. 

Een andere soort spel die binnen deze categorie valt zijn natuurlijk drankspellen. Denk bijvoorbeeld aan Never Have I Ever of ‘bussen’. Het enige wat je nodig hebt is een sterke geest en een hele grote voorraad aan alcohol. Andere spellen die je alleen met pen en papier kunt doen zijn kamertje huren, boter kaas en eieren of Galgje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *