Je voorbereiden op een pubquiz, hoe pak je dat aan?

Quizzen is eigenlijk tegenwoordig meer dan ooit ontzettend populair. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat quizzen op verschillende manieren kan gebeuren. Zo is het niet alleen mogelijk om te kiezen voor een online quiz, maar kan je ook een pubquiz volgen en eraan deelnemen. Wanneer je vooral dit laatste van plan bent zal je, je mogelijks de vraag stellen hoe je het nu precies het beste kan aanpakken om je voor te bereiden. Je wil namelijk geen slecht figuur slaan voor al die mensen die deelnemen aan de quiz, toch? Wanneer je graag meer wenst te weten te komen over de voorbereiding van deze quiz dien je vooral verder te blijven lezen.

Wat is een pubquiz precies?

Voor een pubquiz geldt dat het zoals de naam al laat vermoeden een quiz is welke wordt georganiseerd in een pub. Doorgaans wordt deze op voorhand bekend gemaakt door middel van bijvoorbeeld een poster die wordt opgehangen in de zaak. Heeft de pub een pagina op social media? Of verstuurt ze misschien op periodieke basis leuke nieuwsbrieven naar haar leden? In al deze gevallen zal je tot de vaststelling komen dat de bekendmaking meer dan waarschijnlijk ook daar wel is terug te vinden. Hoe dan ook, indien jij iemand bent die houdt van quizzen en gezelligheid is deelnemen aan een leuke quiz in een pub altijd het overwegen meer dan waard.

Hoe kan je, je voorbereiden op zo’n quiz? 

Je kan je natuurlijk in de regel moeilijk echt helemaal ten volle gaan voorbereiden op een pubquiz. Het spreekt immers voor zich dat je de vragen niet op voorhand zal ontvangen zodat je de antwoorden kan instuderen. Je voorbereiden op deelname aan een bepaalde quiz is dan ook vooral een kwestie van continue te werken aan het verbreden van je parate en actuele kennis. 

Hou er rekening mee dat de vragen die gesteld kunnen worden tijdens een pubquiz ook niet alleen maar met de actualiteit te maken hebben. Het is bijvoorbeeld niet zelden zo dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende categorieën. Eén van deze categorieën kan uiteraard  de actualiteit zijn, maar daarnaast kunnen er bijvoorbeeld ook aardrijkskundige vragen en geschiedkundige vragen zijn die je moet beantwoorden. Nogmaals, over een zo breed mogelijke kennis beschikken zal je altijd helpen om het in een pubquiz zo ver mogelijk te kunnen schoppen. Zoveel staat vast.

Het sociale aspect maakt een pubquiz extra leuk

Je kan op tal van verschillende manieren quizzen. Zoveel is wel duidelijk. Zo is het bijvoorbeeld tegenwoordig ook geen enkel probleem om deel te nemen aan een online quiz die wordt georganiseerd op het internet. Dit gezegd hebbende geven heel wat mensen in de praktijk toch echt de voorkeur aan deelnemen aan een pubquiz. Hoe komt dat nu precies? Zeer eenvoudig. Dit is het gevolg van het feit dat er ook een sociaal aspect bij komt kijken. Het draait hem tijdens quizzen in een pub dan ook zeker niet alleen om de quiz op zich, maar wel om het gezellig samenkomen met allemaal leuke mensen en / of vrienden. Ook dat is natuurlijk ongelofelijk fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *